Hirdetés
Címke: Pannonhalmi Főapátság
Hirdetés
Győr+ 2021.09.02.

Veni Sancte a régi-új bencés iskolában, Győrszentivánon

73 év után ismét Veni Sancte-val indult a tanév a győrszentiváni iskolában. Az idei tanévtől ugyanis az intézmény, Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskola néven visszakerült a Pannonhalmi Főapátság fenntartásába. Ahogy Hortobágyi T. Cirill főapát a tanévnyitó szentmisén fogalmazott: „lehetőségként felkínáljuk a hit értékeit, az evangélium örömhírét, az Isten előtt rendezett élet boldogságát és szépségét.”

hirdetés
Győr+ 2021.05.30.

Élmények és illatok Pannonhalmán

A növényekből, állatokból kinyert illóolajokat több ezer éve használja az emberiség. Legyen szó akár vallási terek megtisztításáról, halottbalzsamozásról, gyógyászatról vagy parfümiparról. A Pannonhalmi Főapátság legújabb látványossága, az Illatmúzeum betekintést enged az ezeréves szerzetesi gyógynövénykultúrába, a gyógyászat és az illatszeripar alapanyagát adó illóolajok előállításába, a termékek gyártásába.

Győr+ 2021.03.22.

Életerőt vittek a kórházba

Egy raklapnyi Vis Vitalis ásványvizet ajándékozott a Pannonhalmi Bencés Apátság a Petz Aladár Egyetemi Oktatókórháznak. Az adomány közel 500 Covid-osztályon dolgozó orvos, nővér és ápoló egynapi vízszükségletét oldja meg.

Győr+ 2021.03.16.

Zenei kuriózum Pannonhalmáról

A világ legjobb csellóművészei között számon tartott Varga Tamás lép fel a Pannonhalmi Főapátság nagyböjti koncertjén. A járványhelyzet miatt személyesen nem, csak az online térben hallgathatják a zenekedvelők a hangversenyt. Március 19-én élőben közvetítik a Szent Márton-bazilikából a szólóestet, amelyen Bach csellószvitjei csendülnek fel az ezeréves falak között.

Pulai Sarolta 2021.02.25.

A Pannonhalmi Bencés Főapátság lett az ETO új szponzora

Partnerkapcsolati megállapodást kötött a Győri Audi ETO KC és a Pannonhalmi Bencés Főapátság. A mai naptól a Vis Vitalis víz lesz a csapat hivatalos vize. A szponzorációról szóló ünnepélyes szerződés aláírásra csütörtökön került sor a Pannonhalmi Bencés Főapátságban.

Győr+ 2020.12.04.

Újraindul a Pannonhalmi Főapátság és a Néprajzi Múzeum együttműködése

A két intézmény együttműködésének célja összetett: gyűjteményi kutatás, annak múzeumi szemléletű feldolgozása és egy kortárs művészeti kiállítás megvalósítása a Főapátság kiállítóterében, a bencés szerzetesközösség, a Néprajzi Múzeum kutatócsoportja és kortárs művészek részvételével. Az intézmények nevében Hortobágyi T. Cirill főapát és Dr. Kemecsi Lajos főigazgató aláírásával fejezte ki a szakmai és partneri kapcsolat létrehozását. A két intézmény szakmai és tudományos együttműködése a közös munka során közösségek együttműködésévé is válik.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat