Címke: Pannonhalmi Főapátság
Hirdetés
MTI 2022.08.19.

Nyitott kapukkal várják a látogatókat a Pannonhalmi Főapátságban

Kinyitja kapuit a vendégek előtt augusztus 20-án a Pannonhalmi Főapátság, ahol díjmentesen lesz látogatható a Szent Márton-bazilika és a kerengő, a Főapátsági Könyvtár és a Főmonostori Kiállítótér - közölte a Pannonhalmi Főapátság pénteken az MTI-vel.

Győr+ 2022.03.01.

Ökumenikus békeimádság Hamvazószerdán

Idén lesz harmadik éve, hogy hamvazószerdán ökumenikus bűnbánati liturgiát tart a pannonhalmi bencés szerzetesközösség. Ez a világon egyedülálló: nincs más olyan közösség, ahol a bűnbánat ősi rítusát – hogy hamut szórunk a saját és egymás fejére – katolikusok, reformátusok és evangélikusok együtt végeznék.

Földvári Gabriella 2022.02.28.

Nagyböjti koncertsorozat

A Pannonhalmi Főapátság 2022-es megújulás kulturális évadának első kiemelt eseménye a Nagyböjti koncertsorozat. A Húsvéti Szent Három napra történő testi-lelki felkészülést a Szent Márton-bazilika és a Főapátsági Könyvtár falai között felcsendülő, ritkán hallható barokk zeneművek teszik teljessé március 4-én, március 18-án és április 1-jén.

mti 2021.12.15.

Hortobágyi Cirill: Ferenc pápa örömmel látogatna ismét Magyarországra

Ferenc pápa örömmel emlékezik vissza a szeptemberben Budapesten tett látogatására, és szívesen tenne lelkipásztori utat Magyarországon - mondta Hortobágyi Cirill pannonhalmi főapát az MTI-nek, miután találkozott Ferenc pápával a Vatikánban a szerdai általános audiencián.

mti 2021.11.06.

Rangos díjat nyert el a Pannonhalmi Főapátság pincészete

Magyarország legjobb borait, párlatait, bortermelőit, borbárjait és borkereskedőit jutalmazták a Vince Díj pénteki átadó ünnepségén, a Vince Gálán a budapesti Marriott Hotelben, ahol pénteken és szombaton a nagyközönség is megkóstolhatja az elismerésre jelölt tételeket. A pannonhalmiak mellett a nyúli Cseri Pincészet is kategória díjat érdemelt ki.

Győr+ 2021.10.31.

Legyen pannonhalmi a legjobb borászat

Még lehet szavazni a Vince Díj „A legjobb borászat, pincészet” kategória 3 végső jelöltje közül a kedvencre! A vokssal segítséget kaphat egyik hazai borászat abban, hogy megkapja a Magyarország legjobbjának járó díjat. Jó hír, hogy a Pannonhalmi Főapátság Pincészete is a legjobb három között van!

Győr+ 2021.09.02.

Veni Sancte a régi-új bencés iskolában, Győrszentivánon

73 év után ismét Veni Sancte-val indult a tanév a győrszentiváni iskolában. Az idei tanévtől ugyanis az intézmény, Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskola néven visszakerült a Pannonhalmi Főapátság fenntartásába. Ahogy Hortobágyi T. Cirill főapát a tanévnyitó szentmisén fogalmazott: „lehetőségként felkínáljuk a hit értékeit, az evangélium örömhírét, az Isten előtt rendezett élet boldogságát és szépségét.”

Hirdetés