Címke: Öttevény
Hirdetés
Szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn 2024.05.06.

Falu szélén csodakastély: új köntösben tündököl az öttevényi Földváry

Felébredt Csipkerózsika-álmából a Győrtől 15 kilométerre fekvő öttevényi kastély, melynek történetét számtalan rejtély övezi. A település gazdag históriája és feledhetetlen hangulata érezhető a palota minden zugában, ezt a különleges kincset szeretné ápolni és tovább gazdagítani a Matusz család. Az új tulajdonosok egy év alatt csodakastélyt varázsoltak a falu szívében, ahová a jövőben bárkit szívesen várnak programokkal és sok meglepetéssel.

Szerző: P. Csapucha Adrienn 2023.10.13.

Felavattuk a kerékpárutat, lenyomtuk a “Bolgányi-kört”! – VIDEÓ!

Szombaton, színvonalas ünnepség keretében adják át az Öttevényt Abdával összekötő kerékpárutat. A fejlesztés segítségével egy komoly, összefüggő biciklis hálózat épült ki vármegyénkben. A projekt kivitelezési költsége 380 millió forint volt, ehhez adódtak a program egyéb kiegészítő elemei, így az összköltség 415 millió forintot jelentett. A napokban az elsők között pattantuk nyeregbe, hogy felavassuk a fejlesztést, ráadásul nem is akárhogyan Kunszigettől-Kunszigetig vitt az utunk. Videós tudósításunkból minden kiderül!

Szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn 2023.05.09.

Körbeér a kerékpárút Győrnél

Jelentős és régvárt fejlesztés kivitelezése kezdődött a napokban, munkagépek masíroznak Abda és Öttevény határában. A 2,5 kilométer hosszú kerékpárút építésével nem csak a térségben ingázók közlekedése válik biztonságossá, a projekt a turizmus szempontjából is jelentős lesz a jövőben, akár már ősztől, októberre ugyanis elkészülhet a beruházás.

Hirdetés