Címke: önkormányzat
Hirdetés
Mireider Máté 2024.03.01.

Így lehet igényelni a kedvezményes győri buszbérletet

A kedvezményt a győri önkormányzat adja a győri lakosoknak. A kedvezmény igénybevételéhez igazolásra van szükség, mely online is kérhető, valamint a Lakossági Kapcsolattartó Osztály irodájában.

Mireider Máté 2024.02.27.

Elfogadták Győr költségvetését

A február 27-ei közgyűlésen a város képviselői 28 napirendi pontról szavaztak, a legnagyobb érdeklődésre természetesen a város idei költségvetését tárgyaló napirendi pont tartott számot.

Mireider Máté 2024.02.25.

Az 1-es és 2-es kerületben alig lesz változás

Június 9-én önkormányzati és európai parlamenti választást tartanak Magyarországon. Cikksorozatunkban azt mutatjuk be, a győri kerületek hogyan változnak az előző választáshoz képest. Sorozatunk első részében a Pinnyédet, Szigetet, Újvárost, és a Belváros egy részét érintő kerületeket mutatjuk be.

Mireider Máté 2024.02.18.

Így fognak változni a képviselői körzetek

Június 9-én önkormányzati és európai parlamenti választásokat tartanak hazánkban. Utóbbi „viszonylag” egyszerű, hiszen listás szavazás történik, a választók által leadott szavazatok határozzák meg a mandátumok elosztását az induló pártok között. Az önkormányzati választás viszont összetettebb munka, és Győrben több helyen is módosítani kellett a választókerületeket.

Zombai-Kovács Ákos 2024.01.25.

A választások éve 2024

A választások éve Magyarországon 2024, júniusban európai parlamenti és önkormányzati választásokat is rendeznek idehaza. Erről a város országgyűlési képviselője beszélt a Győr+ Médiának. Simon Róbert Balázs kiemelte, Brüsszelben komoly változásra, míg Győrben az elért eredmények megőrzésére, folytatására, a folytonosság fenntartására és kiszámítható helyi politikára van szükség. A képviselő azt mondta, egy közelmúltban készült kutatás szerint Győr büszke lehet az eredményeire, hiszen a második legjobb mutatókkal rendelkező megyeszékhely vagyunk.

P. Csapucha Adrienn 2024.01.18.

Dr. Dézsi: „A köztisztaságban, a közbiztonságban és a közlekedésben nem lehet alkut kötni!”

Bővelkedett témában az év második polgármesteri vizitje. Csütörtökön ugyanis ismét rádiónk stúdiójába látogatott dr. Dézsi Csaba András, aki az aktualitások között beszélt a belvízhelyzetről, a parkolóhelyek fejlesztéséről, de a Városrendészet meglétének jelentősége és a köztisztaság is szóba került a közel egy órás találkozón.

Mireider Máté 2024.01.14.

Fontos változások jönnek az idei választáson

A 2024-es év különleges lesz választási szempontból. Hazánkban először rendeznek egy időpontban egyszerre önkormányzati és európai parlamenti választásokat. Győrben – törvényi kötelezettségnek eleget téve – nemrég újra kellett rajzolni a választási kerületeket. Ennek okairól, a háttérben végzett munkáról Nagyné dr. László Edit jegyző és dr. Bakonyi Bernadett aljegyző számoltak be lapunknak.

Győr+ 2023.12.19.

Győrben is ingyen szűrt a Novartis az önkormányzattal együttműködve

Európában a lakosság 37, míg idehaza 49 százaléka veszti életét szív- érrdendszeri betegségekben. A Novartis az idén ősszel ingyenes szűrőprogram-sorozatot indított a székesfehérvári, győri és szegedi önkormányzatokkal együttműködve. Az ingyenes alkalmakon ujjbegyes vérvizsgálatokat végeztek, melyekből kiderült, hogy a résztvevők közel 40%-ának magas a koleszterinszintje. Maria Tilmant, a Novartis kardiovaszkuláris terápiás területért felelős vezetőjét kérdeztük a tapasztalatokról.

Mireider Máté 2023.12.19.

Új alpolgármesterrel és támogatásokkal zárták az idei évet

December 19-én az idei évben utoljára ült össze a győri közgyűlés. Az előzetesen kiküldött napirendi pontok mellett Radnóti Ákos alpolgármesteri lemondása is témát szolgáltatott, azonban a képviselők rengeteg támogatás ügyében is döntöttek. Ismét bizalmat szavaztak a GYHG-t eddig is vezető Nagy Csabának.

Győr+ 2023.11.28.

Útfelújításokról és az ipari park bővítéséről szólt nagyrészt a közmeghallgatás

A november 28-ai közgyűlés után közmeghallgatást is tartottak a győri városházán. A Díszterem teljesen megtelt, sőt, még a városháza aulájában is várakoztak lakosok, akkora volt az érdeklődés. A felvetett problémák nagyrészt két téma köré csoportosultak: különböző útfelújítások, illetve az Ipari Park bővítésével kapcsolatos aggályok merültek fel.

Hirdetés