Címke: népművészet
Hirdetés
Pécskai István 2022.11.20.

Táncban az erő

A kulturális és a művészeti értékek megteremtésében, a ménfői és a csanaki népi hagyományok ápolásában, valamint a helyi közösségi élet szervezésében is kiemelkedő szerepet játszik a Marcal Tánc- és Népművészeti Egyesület.

Bajzát Zsuzsanna 2022.09.23.

Új tagokat vár a Marcal Tánc-és Népművészeti Egyesület

Fennállásának 17. születésnapján ünnepli idén a Marcal Tánc-és Népművészeti Egyesület. Az alapítók együtt nőttek fel a csoporttal, és az évek alatt a maroknyi tánckedvelő fiatalból több száz fős közösség kovácsolódott. Az egyesület új tagokat vár most a sorai közé, jelentkezni pedig minden korosztályból lehet.

Földvári Gabriella 2022.03.04.

Magyar viseletért díjat kapott a győri lány

Németh Hajnal Auróra négyszeres Hungarikum-díjas ipar- és képzőművész Magyar Viseletért díjat vehet át március 3-án a fővárosi Józsa Judit Galériában.

Földvári Gabriella 2021.07.15.

Gránátalma-díjas népi kézművesek

Tavasszal nyílt meg az online térben a XVII Élő népművészet – Országos Népművészeti Kiállítás, amely a Kárpát-medencei kézművesek ötévente megrendezett legnagyobb seregszemléje. A tárlaton a Kisalföldi Népművészek Egyesülete is szerepel.

Földvári Gabriella 2021.06.08.

Hódítanak a kisalföldi mesterek

Óriási divat lett a kézműveskedés, a hobbi vagy akár a hivatásszerű népművészeti tevékenység. Izgalmas sokszínűség jellemzi a mai népművészeket, a tradicionális népművészeti elemek új irányokkal és modern anyaghasználati eljárásokkal társulnak.

Hirdetés