Címke: nemzetközi vasúti közlekedés
Hirdetés
Győr+ 2021.02.24.

Kevesebb vonatot indít a MÁV Szobon át Szlovákiába

A külföldi járványhelyzet és az alacsonyabb utasforgalom miatt a MÁV-START az érintett cseh- és szlovák vasútvállalatokkal egyeztetve csökkenti a szobi határállomáson át közlekedő nemzetközi vonatok számát.

mti 2021.02.19.

Hatezer milliárd forintos vasútfejlesztés várható

A következő tíz évben a magyar vasúti gördülőállomány fejlesztésére mintegy 2000, a közlekedési infrastruktúrára pedig hozzávetőleg 4000 milliárd forintot szán a kormány - közölte az innovációs és technológiai miniszter pénteken Zalaegerszegen, a Metrans vasúti-közúti konténertermináljának bejelentése kapcsán.

mti 2020.11.02.

Gyorsabban járnak majd a vonatok Bécsbe

A Budapest és Bécs közötti vasúti kapcsolatot a biztosítóberendezések, a központi forgalomirányítási és egyéb rendszerek összesen 25,6 milliárd forint értékű fejlesztése fogja gyorsítani, miután megszületett a kormánydöntés az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) uniós pénzügyi alap legutóbbi kiírásában nyertes vasútfejlesztési projekt finanszírozásáról - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium hétfőn.

Győr+ 2020.07.24.

Felújítják a hegyeshalmi fővonalat

A MÁV a fővárost Béccsel összekötő Budapest–Győr–Hegyeshalom (1-es) fővonal fejlesztésére indított feltételes kivitelezői közbeszerzési pályázatot. Az Európai Unió a napokban döntött, hogy az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) keretéből finanszírozható a beruházás döntő hányada, mely révén várhatóan 2021 végétől csökken a menetidő, a projekt 2023-as zárását követően pedig pontosabbá, megbízhatóbbá válik a vonatközlekedés Budapest és Bécs között, valamint több tehervonat közlekedhet a nemzetközileg is fontos vasúti korridoron.

Hirdetés