Címke: NATO
Hirdetés
Havassy Kata 2023.07.22.

A háború meteorütközésként térítette el pályájáról a gazdaságot, de a nehezén túl vagyunk

Három év alatt "két meteorral is összeütköztünk": először 2020-ban a Coviddal, amelyet valahogy kivédett az ország és gyorsan visszatért a saját maga számára kijelölt útra, de 2022-ben jött a háború, amely letérítette a pályájáról - jelentette ki Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn, a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján tartott előadásában.

MTI 2023.07.11.

Ukrajna és svéd csatlakozás: összeül a NATO

A vilniusi NATO-csúcs legfontosabb témái az ukrajnai háború és Svédország NATO-csatlakozása lesznek - közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden a közösségi oldalán. Orbán Viktor is elindult már a csúcstalálkozóra.

MTI 2023.04.04.

Finnország a NATO 31. tagja lett

Finnország hivatalosan a NATO tagjává vált kedden, miután képviselői letétbe helyezték országuk csatlakozásának ratifikációs okmányait az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének brüsszeli székházában - közölte a NATO.

MTI 2023.04.03.

Finnország kedden a NATO tagjává válik

Finnország kedden a NATO 31. tagjává válik - közölte Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben hétfőn, a tagállamok külügyminisztereinek másnap kezdődő, kétnapos tanácskozását megelőzően tartott sajtótájékoztatóján.

P. Csapucha Adrienn 2023.02.24.

Orbán: a józan álláspont a tűzszünet!

Ismét a Kossuth Rádió stúdiójába látogatott Orbán Viktor, aki az egy éve tartó orosz-ukrán háborúról is beszélt pénteken. A miniszterelnök úgy véli, nem világos a hadicél egyik oldalon sem, ugyanakkor kiemelte, hogy szerinte a józan álláspont mindenképpen a tűzszünet, ám a béke megteremtése hosszabb időt igényel.

Hirdetés