Címke: NATO
Hirdetés
MTI 2024.05.13.

Szijjártó Péter: elementáris küzdelem várható a Magyarország által ellenzett NATO-s javaslat ügyében

Elementáris küzdelem várható a következő hetekben a NATO-s javaslat ügyében, elképesztő a nyomás Magyarországon, azonban a kormány ennek ellenére sem kíván részt venni semmilyen módon az ukrán katonák kiképzésében és a fegyverszállításban - közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

MTI 2024.05.07.

Tuzson Bence: békepárti fordulatra van szükség Európában

Békepárti fordulatra van szükség Európában - hangsúlyozta Tuzson Bence igazságügyi miniszter az Európa a háború árnyékában - az Európa Projekt-kutatás eredményei 2024-ben című konferencián kedden a Várkert Bazárban.

Győr+ 2024.05.06.

„Véget kell vetni a háborús pszichózisnak!”

Az öt évente sorra kerülő Európai Parlamenti (EP) választással kapcsolatban tartottak nemrég lakossági fórumot Csornán. A beszélgetésen részt vett Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, illetve meghívására tiszteletét tette Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár, továbbá Győri Enikő, az Európai Parlament képviselője. A fórum előtt a politikusok a sajtó kérdéseire is válaszoltak.

MTI 2024.04.03.

Magyarország nem vesz részt a NATO ukrajnai szerepvállalását növelő tevékenységekben

Magyarország ellenzi a NATO koordinációs szerepének megnövelését az ukrajnai fegyverszállításokban és az ukrán katonák kiképzésében, így nem is fog részt venni sem ennek tervezésében, sem magukban a műveletekben, sem ezek finanszírozásában - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Brüsszelben.

MTI 2024.03.07.

Svédország hivatalosan is a NATO tagja lett

Svédország hivatalosan is a NATO tagjává vált csütörtökön, miután Ulf Kristersson svéd miniszterelnök letétbe helyezte országa csatlakozásának ratifikációs okmányait az amerikai külügyminisztériumban.

Hirdetés