Címke: múzeum
Hirdetés
Győr+ 2022.12.07.

Grafikatörténeti előadások

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban - a XI. Nemzetközi Rajz- és Grafikai Biennáléhoz kapcsolódóan - 2022. december 14-én 16.00 órától Pápai Emese művészettörténész, főmuzeológus előadásán vehetnek részt a látogatók "Magyar művészet a két világháború között" címmel.

Győr+ 2022.05.11.

Megújul a Kovács Margit állandó kiállítás

Győr belvárosában, a Gutenberg-tér és Apáca utca sarkán áll a klasszicista stílusú Kreszta-ház, mely nevét a századfordulón itt működött fűszer- és vegyeskereskedés tulajdonosáról kapta. A középkori hangulatú, három utcára néző épület jellegzetes meredek manzárdos tetőterét a 18. század elején kapta. Ebben a térben került elhelyezésre 1974-ben a győri származású Kovács Margit keramikusművész állandó kiállítása. A művész ajándékaként Győrbe került anyag 1982-ben a szentendrei Kovács Margit Múzeum letéti anyagával bővült, mely 2021-ig lényegében változatlan formában fogadta látogatóit.

Földvári Gabriella 2021.08.11.

Múzeumi élet napjainkban

A 750 Győr értékeit meg kell mutatni, és ennek egyik legjobb lehetősége a múzeumban őrzött tárgyi értékek bemutatása a nagyközönség számára. Székely Zoltán múzeumigazgatóval beszélgettünk a részletekről.

Földvári Gabriella 2021.04.19.

A nő, aki Rómer és Madách nyomába eredt

Csécs Teréz közel harminc éven át a győri múzeumban kutatta városunk művelődéstörténeti múltját, gondozta és gyarapította a Madách-gyűjteményt, feltárta Rómer Flóris sokoldalú tevékenységét, mindezeket publikációiban és kiállításokon be is mutatta az érdeklődők számára.

MTI 2021.03.03.

Arany tárgyakat találtak Borsodban

Arany tárgyakat találtak egy 6 ezer éves rézkori temető feltárásakor a bükkábrányi lignitbánya területén a miskolci Herman Ottó Múzeum régészei - közölte az intézmény az MTI-vel szerdán.

Hirdetés