Címke: migráció
Hirdetés
Mireider Máté 2024.04.21.

Meghatározó elem Magyarország politikájában a biztonság

Magyarország a 2015 óta tartó migrációs válságban folyamatosan a biztonság politikáját képviselte. A magyar kormány nem engedte, és a jövőben sem engedi be a gazdasági menekülteket. Az Európai Unió politikájában vezető szerepet kap hazánk az idei évben.

Győr+ 2024.04.19.

Orbán: A világ veszélyes hellyé vált!

A Kossuth Rádió reggeli műsorában adott péntek reggel interjút a kormányfő. Orbán Viktor a napokban az uniós csúcson tárgyalt főbb témákról beszélt, így szó esett a háborús konfliktusokról, azok hatásairól, a migrációról, de gazdasági kérdéseket is érintett a miniszterelnök. Mint mondta: a világ veszélyes hellyé vált és mindenki attól retteg, hogy az izraeli háború átcsaphat egy államok közti háborúvá.

Győr+ 2024.02.01.

RAILPOL: 730 vasútállomást és 650 vonatot ellenőriztek

A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) koordinálásával fokozott vasútbiztonsági ellenőrzést tartott a rendőrség az elmúlt héten, január 23-án 7 órától január 24-én 7 óráig. A nemzetközi művelet részeként közel ezer rendőr, és százhatvan társszervi munkatárs – szolgálati kutyákat is bevetve – ellenőrizte a hazai és nemzetközi személyszállító vonatokat, valamint a pályaudvarokat.

Zombai-Kovács Ákos 2024.01.30.

Köszönet a konzultálóknak

Óriási köszönet azoknak a magyar embereknek, annak a mintegy másfél millió honfitársunknak, akik részt vettek a Nemzeti Konzultációban és véleményt mondtak a kormány által megfogalmazott, az ország számára sorsdöntő kérdésekben. Ezt mondta a Győr+ Médiának Kara Ákos országgyűlési képviselő.

Győr+ 2024.01.22.

Fokozott ellenőrzést tart a vonatokon és a pályaudvarokon a rendőrség

Fokozott ellenőrzést tart kedden a vonatokon és a pályaudvarokon a rendőrség, a cél elsősorban az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények elleni fellépés - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn a police.hu oldalon.

MTI 2024.01.19.

Szijjártó Péter: a magyar EU-elnökség a lehető leghatározottabban fog fellépni az illegális migrációval szemben

Magyarország az idei soros európai uniós elnöksége során a lehető leghatározottabban fog fellépni az illegális bevándorlással szemben, különös tekintettel arra, hogy újabb útvonalak rajzolódnak ki és fokozódik a nyomás Délkelet-Európában - jelentette ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Athénban.

Győr+ 2024.01.16.

Szerdáig még ki lehet tölteni a nemzeti konzultációt

A kormány 11 kérdéskörben kéri ki az emberek véleményét. A válaszadók száma már a múlt héten meghaladta az 1,2 milliót. A témák között szerepel a rezsicsökkentés vagy a kamatstop fenntartása, Ukrajna uniós tagsága és a migránsgettók létrehozása is. A szerdai határidőig papíron és interneten is lehet még válaszolni a kérdésekre.

MTI 2024.01.15.

Szijjártó Péter: Magyarország számít Ausztria támogatására

Magyarország számít Ausztria támogatására az illegális migráció elleni küzdelemben és a nyugat-balkáni országok uniós csatlakozásának felgyorsításában - közölte az M1 délutáni Híradójában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Bécsből, miután osztrák kollégájával tárgyalt.

Hirdetés