Címke: mese
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2024.04.04.

Lajosok és a macskák: Igenis létezik kutya-macska barátság

A Hétrettenetes nyávogó szőrmókok, azaz A Pincérfrakk utcai cicák és legádázabb ellenségeik, a Cincérfark utcai kutyák története elevenedik meg április 6-tól a Kisfaludy Teremben, a Vill-Korr sulibérlet következő előadásaként. Kormos István meséjében a macskák, élükön Mörrenmorcogi Micóval, elfogják az „elit” ebek, azaz a Lajosok daxliját, ám végül kiderül, hogy igenis létezik kutya-macska barátság. A tanulságot pedig mindenki vonja le maga, kivetítve a mai világunkra...

P. Csapucha Adrienn 2024.01.25.

Ez nem fast fashion, ez a mesés divat Aurorával

Ha valaki szenvedélyesen éli meg munkájának minden pillanatát, az Németh Hajnal Aurora. A győri kötődésű képzőművész visszatért szülővárosába és olyan divatbemutatót varázsolt a Zichy-palotába, melyet jó ideig emlegetni fogunk. Talán az idők végezetéig, mint a mesékben a szerelmet…

Győr+ 2023.10.04.

A papucsszaggató királykisasszonyok

A Magyar Népmese Színház előadásában 2023. október 6-án (péntek) 17 órakor Központi Könyvtár klubhelyiségében (9023 Győr, Herman Ottó u. 22.) A papucsszaggató királykisasszonyok című interaktív mesejátékot nézhetik meg.

Győr+ 2023.09.05.

Elindult az évad, mesére hív a Kakas!

Szeptember 4-én hivatalosan is megnyitotta a Vaskakas a 2023/24-es évadát! A bábszínház új tagokkal és új bemutatókkal örvendezteti meg a nézőket.

Győr+ 2023.07.12.

Olvass Győr – Gyermekparty a mesék birodalmában

Izgalmas programmal készül a kicsiknek a felújított, modern Gyermekkönyvtár! Július 25-én, kedden, 15 és 18 óra között a mesekönyvek mellett rengeteg egyéb meglepetés várja a fiatal olvasókat.

Győr+ 2023.05.15.

Győrben is egyre több a manólak!

Egyre több helyütt tűnnek fel a városban kedves és aranyos, aprócska manólakok. A belvárosban található kis házikó környékét már kamera is figyeli.

Győr+ 2023.04.21.

Pink és szóda: A mese nyelvén

Az esti meseolvasás mind a szülőre, mind a gyermekre jó hatást gyakorol, közös élményt jelent, kapcsolódási pontokat teremt. Az már ismert, hogy a jó mesék fejlesztik a kicsik szókincsét, viselkedési modelleket, példákat állítanak eléjük. Ráadásul sokszor nem is olyan egyszerű a gyerekek nyelvén, de a mesékkel, dalokkal közelebb kerülhetünk a birodalmukhoz.

Győr+ 2023.04.21.

Mesét és népdalokat mindenkinek!

A mese erejével, a mese nyelvén sok mindent elérhetünk. Túl azon, hogy közelebb kerülhetünk gyermekünkhöz, fontos köteléket, bizalmat építhetünk és örök emlékekkel gazdagíthatjuk egyébként is színes fantáziavilágukat. Meséljünk minél többet a gyermekeinknek! – halljuk folyton a szakértőktől, de ezt a tanácsot érdemes megfogadni, vallják női magazinunk legújabb adásának vendégei is.

Győr+ 2023.04.21.

Itt a Mesevilág: online játék alsósoknak

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára 2023. április 24. és május 26. között Mesevilág címmel internetes játékot hirdet az általános iskola alsós tanulói részére. Ebben az időszakban minden héten egy-egy kérdést tesznek fel Krúdy Gyula egy-egy meséjéhez kapcsolódóan.

P. Csapucha Adrienn 2023.03.20.

Gyigyimóka, az elvarázsolt tűzoltózenekar meséje

Szilvakék ruhába öltözött zenészek muzsikálnak a Vaskakas Bábszínház színpadán vasárnap óta. A társulat az elmúlt hétvégén tartotta legújabb előadásának bemutatóját, mely Gyigyimókáról szól, de a történetben megjelenik a kisfiú apja és anyja is, sőt, feltűnik egy éhes légy, egy szerencsétlen szamár, egy rendőr, egy kóró és még egy kismadár is…

Hirdetés