Címke: lakás
Hirdetés
Győr+ 2023.09.08.

Mennyibe kerülnek a Győr-Moson-Sopron vármegyei albérletek? 

Győr-Moson-Sopron vármegyében az országos trendeknek megfelelően nőttek az átlagos lakbérek az elmúlt egy év során - áll az ingatlan.com elemzésében, amely a felsőoktatási tanévet megelőző nyári albérletszezon apropóján bemutatja a vármegyére jellemző átlagos albérletárak változását és ismerteti a legjelentősebb egyetemvárosok bérleti díjait.

Győr+ 2023.09.07.

A visszatérő csokos vevők használhatják ki az árcsökkenés előnyeit

Megváltozott a lakáspiac ebben az évben, elsősorban a visszafogott kereslet, a bővülő kínálat eredményeként - derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből, amely azt vizsgálta, hogy az új helyzetben hogyan alakulnak az árak különböző országrészekben és mekkora eltérések vannak a lakóingatlan-típusok között.

Kárpát Zsolt 2023.08.30.

Nincs Győrben olcsó albérlet

Bár a júliusi dráguláshoz képest stagnáltak az albérletek árai augusztusban, Győrben még így is, 160-180 ezer forint az ingatlanok átlagos bérleti díja.

Ficsór Dávid 2023.08.01.

,,Csok-ken” a lakásépítési kedv

Országszerte visszaesett a lakásépítési kedv. Az új lakások száma az első félévben 19 százalékkal csökkent, ahogy a kereslet is.

MTI 2023.07.12.

MBH: a magyarok negyede költözni készül két éven belül

Az MBH Bank megbízásából készült reprezentatív kutatásban megkérdezettek negyede készül új ingatlanba költözni a következő egy-két évben, és a költözés okai között már előkelő helyen szerepel az energiahatékonyság kérdése is - összegezte a felmérés eredményeit szerdán az MBH.

Győr+ 2023.07.10.

Ezeket az ingatlanokat keresik a babaváróból kiszoruló harmincasok

Jövőre megváltozik az igényelhető állami támogatások rendszere. Akik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) és a babaváró támogatás segítségével szeretnének lakóingatlant venni, azoknak érdemes sietniük. Különösen, ha a leendő családanya 30 évnél idősebb és a család nem kistelepülésen tervezi az otthonát.

Győr+ 2023.05.31.

Novembertől Győrben is figyelniük kell a lakásvásárlóknak, nehogy ráfázzanak

Novembertől új szabályok vonatkoznak a lakások energiatanúsítványára. Az ingatlanok energiafogyasztásáról is szóló dokumentum a vevők számára különösen fontos lehet a későbbi esetleges viták elkerülése miatt - közölte az ingatlan.com, amely bemutatja, hogy május végén mekkora volt a különbség a felújítandó vagy közepes állapotúként eladásra kínált lakások és a felújított, újszerű állapotú ingatlanok átlagos négyzetméterára között.

Mireider Máté 2023.05.02.

Dobogós helyen Győr az eladott új lakások számát tekintve

Közzétette lakáspiaci statisztikáját a KSH. A tanulmányból kiderül: a lakáspiaci forgalom ötödével esett vissza a tavalyi év utolsó negyedére, Budapest kivételével mindenhol zsugorodott a piac, de az árak így is növekedtek éves tekintetben, Győr azonban a harmadik helyen végzett az új építésű lakások eladását tekintve.

Győr+ 2023.04.19.

Győrben is előnybe kerültek az energiahatékony ingatlanok

Ma már jól látszik a lakáspiacon a tavalyi extrém energiadrágulás, a szigeteléssel rendelkező lakások előnybe kerültek a szigetelés nélküliekkel szemben, utóbbiak pedig hosszú távon marginalizálódhatnak az ingatlan.com legfrissebb elemzése szerint. A lakáskeresők számára is értékesebbé váltak azok az ingatlanok, amelyek esetében pontosabb információt kapnak a kedvező energetikai adottságokról.

Hirdetés