Hirdetés
Címke: Kultúra
Hirdetés
Földvári Gabriella 2020.08.01.

Valóra vált a festőművész álma

Új, nyitott műterem, kiállító- és közösségi tér várja a művészetbarátokat Szabadhegyen, a Levendula utcában. Csizmadia István festőművész kezdeményezésével a minőségi kulturális élet fellendítésére törekszik.

Földvári Gabriella 2020.07.13.

Szalma a szárnyaló képzeletben

Szakajtót fon éppen konyhájában Szabó Karolina, amikor meglátogatom. A nyugalmazott óvodavezető, szalmafonó kiváló intézményvezetői, óvodapedagógusi és oktatói munkája, valamint Győrnek hírnevet szerző, magas színvonalú szalmafonó népművészeti tevékenysége elismeréseként a napokban vette át a Szent László-díjat.

Zombai-Kovács Ákos 2020.07.10.

Gőzerővel készülnek: körforgásban a balett

Gőzerővel készül új bemutatójára a Győri Balett társulata, a csapat szinte ki se látszik a munkából, ezt mondta Híradónknak Velekei László. Az igazgató kiemelte, július 20-án debütál az együttes csecsemő színházi előadása, a Kipp Kopp és Tipp Topp, a Körforgás estet pedig szeptember 19-én mutatják be.

Földvári Gabriella 2020.07.09.

Programajánló: kiállítások, koncertek, piac

A hétvége és a jövő hét győri és Győr környéki programkínálatából szemezgettünk. Lassan beindulnak a koncertek és már új kiállítást is szerveznek.

Földvári Gabriella 2020.07.08.

A gyűrűtől a lebegő házon át a komplex városrészekig

Koncertélmény fogad, amikor belépünk az 1996-ban Az év lakóháza díjjal kitüntetett pataházi épületbe. A gitár húrjait Rosta S. Csaba építész nyúzza, míg a dobokat Sebestyén Bálint balettművész bűvöli. Újabb lemezbemutató koncertre készül a tízéves RASQ, de mi nem ebből az alkalomból látogattuk meg az építészt. A beszélgetés vezérfonala, hogy az általa vezetett győri és budapesti építésziroda, a Regionális Alternatív Stúdió harmincéves.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat