Címke: Kultúra
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2024.04.26.

Gálaműsor a Generációk Házában

Sok tehetséges fiatal gyűlt össze pénteken este a Generációk Házában, ahol az Új Kisfaludy Nap gálaműsorát tartották.

Szerző és fotó: Győri Nemzeti Színház 2024.04.26.

Stage4U/GyNSz – Színházi vetélkedő középiskolásoknak

A II. Duna Nemzetközi Színházi Fesztivál nulladik napján színházi kvízversenyre hívják a középiskolásokat a Győri Nemzeti Színházba a társulat fiatal művészei. Sík Frida, Hajdu Tibor és Móczár Bence a színpadra várnak olyan középiskolás csapatokat – osztály- és kollégiumi közösségeket –, akik szeretnek játszani és jókedvvel vetélkednek.

J. Kovács Andrea 2024.04.25.

Tavaszi kórustalálkozó a zsinagógában

Varázslatos zenei élményben lehetett része azoknak, akik ellátogattak a zsinagógában rendezett tavaszi kórustalálkozóra. Az egyetem hangversenytermét zsúfolásig megtöltötték a résztvevők, akiket dr. Dézsi Csaba András köszöntött.

P. Csapucha Adrienn 2024.04.25.

Mindent legyőzhet a szerelem ereje

A varázstalan embervilág és a mágikus tündérföld ősidők óta szemben áll egymással. Legyőzheti-e egy szerelem az évszázados viszályt? Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul? Erre is keresi a választ Tengely Gábor rendezésében a Vaskakas Bábszínház új darabja, melynek címszereplőit, Bánky Sárát és Urszinyi Ádámot faggattuk arról, milyen tanulságokat tár elénk a történet…

P. Csapucha Adrienn 2024.04.23.

A Karzat Színház erős lába Győr kultúrájának

A működési költségek támogatására közel 10 millió forint támogatást kapott az Öt Templom Fesztivált is szervező Karzat Színház. Az ezt jelképező emléktáblát kedden vehette át dr. Dézsi Csaba Andrástól a társulat két vezetője, Borsa Kata és Pál Kálmán. A Városházán elhangzott, hogy a csapat színvonalas rendezvényeivel már nemcsak Győrben és hazánkban, hanem Európában is bizonyított, a Karzat Színház magas színvonalú rendezvényei által örömmel vitte a város jó hírét.

Iván Gábor 2024.04.23.

Kabos hattyúdala

A papucshős című keserűen vicces és meglepően drámai vígjáték Kabos Gyula utolsó filmje, melyben ráadásul élete egyetlen cím és abszolút főszerepét is játssza.

P. Csapucha Adrienn 2024.04.19.

Aki szakértelemmel és szeretettel varázsol pezsgő kulturális életet

A Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ nem csak a városrészben élőknek kínál folyamatosan színvonalas kulturális programokat, hanem a győrieknek és a környező településeken élőknek egyaránt, hiszen egész évben izgalmas műsorkínálattal szólítják meg a nagyközönséget. Tavasszal is dömping van az intézményben, erről is beszélt Juice című műsorunkban Prédlné Németh Margit, a létesítmény igazgató-helyettese.

Győr+ 2024.04.18.

Köleséri Sándor – a színház egy védőburok

Köleséri Sándort sok évvel ezelőtt a Hoffmann meséi című produkcióban láthatta a nagyközönség, majd egy évvel később, Az álszentek összeesküvésében. Most Mihályi Orsi vendége volt a Győr+ Rádióban.

Iván Gábor 2024.04.18.

A modern nő furfangjai

Lehet, hogy a régi magyar filmtekercsek felett immáron eljárt az idő, de a történeteik olyan klasszikusok, melyeknek sikereit még az évtizedek sem tudják elhalványítani. Épp ilyen történet Az én lányom nem olyan című vígjáték is 1937-ből.

Hirdetés