Címke: Kultúra
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2022.09.25.

Anna ezer arca

Markó-Valenytik Annát nem kell bemutatnunk az olvasóinknak és azoknak, akik rendszeresen követik a Győr+ Média környezetvédelmi magazinját, melynek főszereplője Kuka Berci mellett a partnerét is megszemélyesítő győri bábszínésznő. Annának ezer arca van, legutóbb az egyik kereskedelmi televízió tehetségkutatójában próbálta ki magát, ahol azonnal négy karakter bőrébe bújt bele. Ráadásul egyszerre…

Bajzát Zsuzsanna 2022.09.23.

Tarolt az Esőember a Győri Nemzeti Színházban is

Szeptember 17-én láthatta a győri közönség először Dan Gordon Esőember című darabját, melyet a finn rendező, Pekka Laasonen állított színpadra. A történet a szeretet felé vezető útról szól, arról a felszabadulásról, amit a materialitás levetkőzése jelent. A Győr+Rádió stúdiójában a két főszereplővel beszélgettünk péntek reggel.

Farkas Mónika 2022.09.22.

Berkes 70

A Nikisch-bérlet szerdai nyitókoncertje igazán ünnepi alkalom volt, ezen az estén köszöntötték a Győri Filharmonikus Zenekar muzsikusai a közönséggel együtt Berkes Kálmán művészeti vezetőt 70. születésnapja alkalmából. A karmestert a város Ezüst Emlékérmével tüntette ki dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Győr+ 2022.09.22.

Dolgok, amikért érdemes élni

Szombaton 18 órakor kerül sor az Újvárosi esték programsorozat következő előadására. Dolgok, amikért érdemes élni! címmel Duncan MacMillan, angol drámaíró monodrámáját hallhatják az érdeklődők a Székesfehérvári Vörösmarty Színház előadásában.

Sándor Szigeti 2022.09.13.

Meghalt Jean-Luc Godard

Meghalt Jean-Luc Godard Oscar-díjas filmrendező, a francia újhullámos mozi keresztapja, aki a hatvanas években tabutémák feldolgozásával és újszerű technikák alkalmazásával forgatta fel a filmművészetet.

Győr+ 2022.09.11.

Ünnepel az Öt Templom Fesztivál

Az Öt Templom Fesztivál nagykorú lett, hiszen tizennyolc évvel ezelőtt indult útjára ez a páratlan és hiánypótló kulturális rendezvény.

P. Csapucha Adrienn 2022.09.10.

Kövesi Zsombor: Ha kell, akkor itt vagyok!

Feltámadt a magyar közönségfilm gyártás – vallják kritikusok a hetekkel ezelőtt debütált Együtt kezdtük című produkció kapcsán, melyben az egyik főszereplőt a győri születésű Kövesi Zsombor alakítja. A filmvásznon is ösztönösen őszinte tehetséget kérdeztük múltról, jelenről, s jövőről.

Győr+ 2022.09.05.

Győri alkotók kiállítása a bodzafaluban

A győri ART WORLD Hungary Egyesület krakkói művészekkel és jásdi alkotókkal augusztus 22. és 31. között a bakonyi bodzafaluban rendezte I. Nemzetközi Művésztelepét. Az ott készült alkotásokból Jásd, jöjj és lásd címmel nyílt zárókiállítás a Bodzaházban.

Hirdetés