Címke: könyv
Hirdetés
Farkas Mónika 2023.05.28.

Győr a titkosszolgálatok hálójában – A vagongyári MAN-program

Győr a titkosszolgálatok hálójában, A vagongyári MAN-program címmel jelenik meg Vörös Csaba hiánypótló kötete a Győr+ Média kiadásában. A kutató-újságíró az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában több ezer oldalnyi, korábban tikosított dokumentumot dolgozott fel. Az állambiztonság rendkívüli érdeklődést tanúsított a győri vagongyár dolgai iránt, a korszak ügynökei, tartótisztjei, nyomozói minden egyes pillanatot dokumentáltak az életükből. Tették ezt abban a hitben, hogy rajtuk kívül a jelentéseket soha senki sem fogja elolvasni.

Győr+ 2023.04.21.

Mesét és népdalokat mindenkinek!

A mese erejével, a mese nyelvén sok mindent elérhetünk. Túl azon, hogy közelebb kerülhetünk gyermekünkhöz, fontos köteléket, bizalmat építhetünk és örök emlékekkel gazdagíthatjuk egyébként is színes fantáziavilágukat. Meséljünk minél többet a gyermekeinknek! – halljuk folyton a szakértőktől, de ezt a tanácsot érdemes megfogadni, vallják női magazinunk legújabb adásának vendégei is.

Csollán Tamara 2023.03.11.

Győrbe ültetett fikció, avagy a Csont és virág

Különleges helyszínen, Győrben játszódik a tököli származású Bagyó Johanna első regénye, a Csont és virág. A történet főszereplője egy különös fiatalember, Mészáros Zénó új életet kezdeni érkezik a folyók városába. A szerzőt a számunkra kedves helyszínválasztásról és a könyv születésének körülményeiről kérdeztük.

Győr+ 2023.03.08.

Remek könyvek nagyszerű nőkről

A nőnapot 1977 óta ünnepeljük az egész világon március 8-án, miután az ENSZ közgyűlése hivatalosan is nemzetközi ünneppé tette. Ennek apropóján a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér összegyűjtött pár könyvet, amit szívesen ajánl női olvasói számára. Ezek a könyvek olyan nőkről szólnak, akiknek a munkássága vagy a tetteik jelentős hatással voltak az emberekre, vagy nőként olyan dolgot cselekedtek, ami egyedülálló volt.

Szerző és fotó: Pannon Víz/Borsi Viktória 2023.02.27.

Vizeink és halaink

A napokban megjelent Vizeink és halaink című könyv szerkesztője, Ferencz Rezső készített riportot Rácz Attilával, a Pannon-Víz elnök-vezérigazgatójával.

Földvári Gabriella 2023.01.16.

Az én városom Győr

Takács Miklós és Bihari Zoltán szerkesztésében jelent meg Az én városom, Győr című könyv, mely a Győr királyi várossá válásának 750. évfordulója alkalmából született sorozat harmadik kötete.

MTI 2023.01.11.

Óriási sikere van Harry herceg memoárjának

A példátlan sikerű Harry Potter-regényfolyam egyes köteteinek megjelenése óta nem volt akkora kereslete könyvnek, mint Harry sussexi herceg kedden megjelent memoárjának.

Havassy Anna Katalin 2022.12.20.

„Próbálok erőszaktól mentes, hétköznapi, kedves történeteket írni”

Varga Gy. Brian harmadik könyvét adták ki nemrég. Egyre nagyobb sikereket ér el, rajongótábora napról-napra gyarapodik. Régóta ismerjük egymást, még az iskolából. Mindketten maradtunk valamennyire a szakmánál, csak míg ő regényeket ír, én cikkeket. A tegeződést épp ezért nézzék el nekünk. Eddig mindig magánemberként beszélgettünk. Most azonban önökkel együtt én is megismerhettem a valóságban könyvelőként dolgozó Varga György írói oldalát is.

Hirdetés