Hirdetés
Címke: könyv
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2022.05.19.

A kommunista hálózatok csapdájában

Borvendég Zsuzsanna történész, a Magyarságkutató Intézet munkatársa volt a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Bencés Diákok Győri Egyesületének vendége. A közelmúlt történéseivel foglalkozó kutató, író köteteivel történelmi kategóriában rendszeresen vezeti a legtöbbet vásárolt könyvek listáját. A kommunista hálózatok csapdájában című előadásának hírére most is megtelt az egyetem előadóterme.

Kárpát Zsolt 2022.02.08.

Sokszínű kiadvány a győri nemzetiségekről

Egyedi kiadvánnyal zárult a 750-es jubileumi év könyvszekciója. A kedden bemutatott, Nemzetiségek Győrben című kötet részletesen foglalkozik többek között a városunkban élő németek, lengyelek, örmények és horvátok kultúrájával illetve történelmével.

Szigeti Sándor 2022.01.12.

Könyv született a győri kajak-kenu sport történetéről

Az ország egyik legsikeresebb klubját bemutató kiadvány nem csupán tartalmában hiánypótló, megjelenésében is rendkívül olvasóbarát. A szerzőt, Meronka Pétert kérdeztük a több mint fél évszázad eseményeit felölelő könyv születéséről.

Győr+ 2021.12.23.

Poket zsebkönyvek a színháznál

A civil kezdeményezés az ismert Junior Prima-díjas magyar színművész, Vecsei H. Miklós ötlete alapján bontakozott ki 2018 áprilisában. Magyarország forgalmas helyein, Budapesten és a vidéki egyetemi városokban zsebkönyv automatákat helyeznek el azzal a céllal, hogy az olvasás népszerűsítésén túl egy élő, városi közösség alakuljon ki.

Pécskai István 2021.12.16.

Dedikálták a Fehér Miklós életéről szóló könyvet

A Rába-szimfónia, opusz 1. címmel írt könyvet barátjáról és egykori csapattársáról, Fehér Miklósról Stark Péter. A volt magyar válogatott focista csütörtök délután a győri Látogatóközpontban dedikálta a kötetet.

Ficsór Dávid 2021.11.09.

Jubileumi könyvszalonra készülnek

Egy év szünet után ismét élettel és könyvekkel telik meg a Győri Nemzeti Színház minden szeglete. A koronavírus-helyzet tavaly nem tette lehetővé a Győri Könyvszalon megrendezését, idén november 19. és 21. között azonban újra minden a könyvekről és a kultúráról szól majd Győrben.

Földvári Gabriella 2021.11.08.

Győr iparának története a kezdetektől napjainkig

Újabb hiánypótló kötet született Győr királyi várossá nyilvánításnak 750. évfordulója alkalmából. Az Iparváros című könyv 300 oldalon át, 300 fotóval illusztrálva mutatja be a város fejlődését a kézművesipartól napjaink autógyártásáig.

Győr+ 2021.10.25.

Kitüntették Szabó Magda és Szerb Antal fordítóját

A Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetést nyújtotta át hétfőn a londoni magyar nagykövetségen Kumin Ferenc nagykövet Len Rix műfordítónak, aki olyan magyar irodalmi klasszikusokat fordított angol nyelvre, mint Szerb Antal Utas és holdvilág című regénye, vagy Szabó Magdától Az ajtó.

J. K. A. 2021.09.23.

Könyvet írtak a szeretett tanárnak

Németh Ottó a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban dolgozik 1985 óta, vagyis ő az iskola legrégebben tanító civil tanára. Hatvanadik születésnapjára könyvet írtak neki tanárkollégái és volt tanítványai. A Fidelitate et caritate című kiadványban értékes és érdekes tanulmányokat jelentettek meg.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat