Címke: könyv
Hirdetés
Győr+ 2024.06.07.

Nemere István Életműdíjat kapott

„A magyar könyv is magyar termék mozgalom” az első éves születésnapján alapított egy Életműdíjat, melyet elsőként Nemere István írónak a mozgalom Nagykövetének adott át.

Győr+ 2024.04.22.

Könyvek a jogi kartól: 25 kötetet mutattak be az egyetemen

„Libri facultatis iuris prudantiae” címmel rendezett rendhagyó könyvbemutatót a győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara. Az eseményen 25 olyan, közelmúltban megjelent kötetet ajánlottak az érdeklődők figyelmébe, amelyek a karhoz, annak munkatársaihoz kötődnek.

Csollán Tamara 2024.04.04.

Murinai Angéla: Anya szív

Murinai Angéla Németországban élő írónővel Mihály Orsi már korábban készített interjút. Akkor Angéla életéről és traumáiról mesélt, és a traumáit feldolgozó Mikor feltámad a szél című könyvéről. Most legújabb megjelent könyve, az Anya szív kapcsán beszélgettek újra.

Győr+ 2024.03.19.

A tankönyveken túl?

Az MCC Budapest Summit oktatásról szóló nemzetközi konferenciájának győri vendége volt Mikolaj Slawkowski-Rode, a University of Warsaw adjunktusa; a University of Oxford tudományos munkatársa, aki a tankönyveken túli oktatásba, valamint az irodalom mindennapi életet betöltő szerepébe vezette be az érdeklődőket.

Havassy Anna Katalin 2024.03.10.

Az Aréna Piacon is nagyon várják az igazi tavaszt

Nem volt kemény telünk, a tavasz pedig már februárban kacsingatott ránk. Gyorsan elő is kerültek a könnyebb kabátok, szívtuk magunkba a napsütést. A győri Aréna Piac látogatószáma is megugrott a kellemes időben, s bár március 10-én borús volt az ég, a tavasz és a húsvét közelsége már látható és kézzelfogható volt.

Bajzát Zsuzsi 2024.02.05.

Nagy könyves pitchverseny

2024-ben már egyre kevesebb embernek kell bemutatni a startup fogalmát, ez pedig nagyban köszönhető az évek óta aktívan működő győri közösségnek. A StartITup csapata február 7-én belecsap a lecsóba, és egy igazi könyves kihívással indítja el a StartUp Szerdák sorát.

Herkely Ákos 2024.01.17.

Priskin lő, góóól

Priskin Tamás kiváló labdarúgó tavaly abbahagyta a professzionális focit, ennek apropóján Papp Győző sportszerkesztő, újságíró kolléga egy jól illusztrált, könnyen olvasható könyvvel kedveskedett a rajongóknak és az érdeklődőknek.

P. Csapucha Adrienn 2023.12.20.

Keresni a Bel Canto-t, megtalálni a csupaszív embert

Hatalmas érdeklődés mellett mutatták be a 22. Győri Könyvszalonon a Kossuth-díjas operaénekesről, színészóriásról, Bede-Fazekas Csabáról szóló életrajzi könyvet. Az idén 90. születésnapját ünneplő művész előtt Werner Krisztina szeretett volna tisztelegni a tökéletesen megszerkesztett, megjelenésében is elegáns kötettel, mely kötelező olvasmány minden színházszeretőnek. Az adventi forgatagban, egy esős, de kicsit sem szomorú délelőttön találkoztunk az íróval és főszereplőjével, hogy felfejtsük a múltat és megéljük a jelent.

Hirdetés