Címke: komolyzene
Hirdetés
Németh Boglárka 2023.02.05.

Rómeó és Júlia az év első zenélő hétvégéjén

Különleges téli, zenei kalandra hívta a Győri Filharmonikus Zenekar a város dallamkedvelő fiataljait. A „Zenélő hétvégék” egy olyan programsorozat, mely során egy adott témakörhöz kapcsolódva zenei élményekkel gazdagodhatnak a 9-13 éves gyerekek. 2023-ban elsőként Rómeó és Júlia kalandjaiba cseppenthetek bele az apróságok a Richter Teremben.

MTI 2022.11.29.

Hangszer- és kottagyűjtő jótékonysági akciót indít a Müpa

A Müpa számos meglepetéssel készül az idei adventi időszakra: többek között hangszer- és kottagyűjtő jótékonysági akciót hirdetett, honlapján pedig szórakoztató karácsonyi tartalmakat kínál - áll az intézmény MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Farkas Mónika 2022.11.23.

Hontvári Gábor karmester Junior Prima díjas lett

Másfél évtizede díjazzák a legkiemelkedőbb harminc év alatti fiatal tehetségeket a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájában. Idén a kitüntettetek közt szerepel városunk szülötte, Hontvári Gábor karmester is, aki átvehette a kétmillió forint támogatással járó Junior Prima Díjat tegnap a MOM Kulturális Központban Budapesten.

Farkas Mónika | Fotó: Ábel Rezső 2022.11.13.

Francia történetek

Jövő héten már a Győri Filharmonikus Zenekarral dolgozik, a telefonbeszélgetéskor még a würzburgi bravúros beugrására készült Hontvári Gábor. A város szülötte 2019 óta tölti be a helyettes zeneigazgató és karmesteri posztot a Mainfranken Színházban, azonban a győri felkérésnek mindig nagy örömmel tesz eleget.

Győr+ 2021.11.12.

Pro Orchestra-díjat kapott Vidos Tibor

A Győri Filharmonikus Zenekar 2018-ban ünnepelte hivatásossá válásának 50. évfordulóját. A társulat a jubileumi évben megalapította a Pro Orchestra-díjat, mellyel azokat ismeri el, akik sokat tettek, illetve tesznek a zenekarért. Első alkalommal a díjat Győr városának, az Emberi Erőforrások Minisztériumának, illetve az Audi Hungaria Zrt.- nek adományozta. 

Farkas Mónika 2021.09.01.

Örök élmény marad az Amadeus Live!

Végre, végre megtartva! A járvány miatt többször kellett elhalasztani az eredeti bemutató idejét, ám érdemes volt kivárni az Amadeus Live filmzenei koncertet, mely óriási elismerést és közönségsikert aratott az Egyetemi Csarnokban kedd este.

Németh Boglárka 2021.05.06.

Az első koncert Rákász Gergellyel

Győrben volt a nyitás utáni első koncert az országban. Rákász Gergely, orgonaművész - a járvány miatti szabályok betartásával - de teltházas koncertet adott a győri bencések Loyolai Szent Ignác-templomában tegnap este.

Farkas Mónika 2021.05.05.

Az életem szerencsék sorozatából áll össze

Több mint egy éve kizökkent az idő, az egész világ egy új időszámítás szerint éli mindennapjait, korlátozástól korlátozásig számolja a napokat. Eddig elképzelhetetlen volt egy hangszeres művész számára, hogy közönség nélkül álljon színpadra, üres nézőtér előtt játsszon, dirigáljon. Berkes Kálmánt, a Győri Filharmonikus Zenekar művészeti vezetőjét, karmesterét sorra állítják meg a városlakók a Baross úton, hogy elmeséljék, mennyire hiányzik már nekik az élő hangversenyek felbecsülhetetlen élménye.

Hirdetés