Címke: komolyzene
Hirdetés
Farkas Mónika 2024.05.06.

Bruckner 4

A Győri Filharmonikus Zenekar Anton Bruckner születésének 200. évfordulójára tűzi műsorára 4. szimfóniáját. Megszólaltatása a mai napig hatalmas kihívás zenekarnak-karmesternek egyaránt, így nem mindennapi feladatra vállalkozik a társulat Rajna Martin vezető karmester irányításával május 8-án a felújított és újjászentelt Nagyboldogasszony-székesegyházban.

MTI 2024.03.24.

Elhunyt Eötvös Péter zeneszerző

Elhunyt 80 éves korában Eötvös Péter Szent István Renddel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, karmester, zenepedagógus, a magyar és nemzetközi kortárs zene kiemelkedő alakja - tudatta a család vasárnap az MTI-vel.

Farkas Mónika 2024.03.11.

Amerikai

Minden bizonnyal megpezsdül a hangulat a Richter Teremben, amerikai zsongás járja át a zene szentélyét március végén. Dohnányi Ernő, Bernstein és Gershwin remekműveit Farkas Róbert vezényli három alkalommal és érkezik a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, Balázs János.

Farkas Mónika 2024.03.07.

Tavaszi zsongás a győri filharmonikusoknál

Vadászat a vadászkürtért – az igazán jól hangzó cím egy igazán jó hírt takar, ami nemcsak a helyi, de az országos sajtót is bejárta. Ezzel indítottak ma reggel a Juice műsorvezetői is, akik a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatóját, Fűke Gézát a vadászkürt januári ellopásáról, majd az együtteshez való visszakerüléséről kérdezték.

Farkas Mónika 2024.02.27.

Ütős hét

Hangulatában és küldetésében is rendkívül gazdag a Győri Filharmonikus Zenekar heti műsora.

Havassy Anna Katalin 2023.08.10.

Születésnapja alkalmából is köszöntötték Katona Tibor karnagyot

A győri egyházi zenei élet megkerülhetetlen művésze és tanára Katona Tibor karnagy, akit augusztus 10-én Pergel Elza alpolgármester fogadott a városházán. S nem csak kerek születésnapján köszöntötte, hanem Győr város ezüst emlékérmét is átnyújtotta neki.

Németh Boglárka 2023.02.05.

Rómeó és Júlia az év első zenélő hétvégéjén

Különleges téli, zenei kalandra hívta a Győri Filharmonikus Zenekar a város dallamkedvelő fiataljait. A „Zenélő hétvégék” egy olyan programsorozat, mely során egy adott témakörhöz kapcsolódva zenei élményekkel gazdagodhatnak a 9-13 éves gyerekek. 2023-ban elsőként Rómeó és Júlia kalandjaiba cseppenthetek bele az apróságok a Richter Teremben.

MTI 2022.11.29.

Hangszer- és kottagyűjtő jótékonysági akciót indít a Müpa

A Müpa számos meglepetéssel készül az idei adventi időszakra: többek között hangszer- és kottagyűjtő jótékonysági akciót hirdetett, honlapján pedig szórakoztató karácsonyi tartalmakat kínál - áll az intézmény MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Farkas Mónika 2022.11.23.

Hontvári Gábor karmester Junior Prima díjas lett

Másfél évtizede díjazzák a legkiemelkedőbb harminc év alatti fiatal tehetségeket a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájában. Idén a kitüntettetek közt szerepel városunk szülötte, Hontvári Gábor karmester is, aki átvehette a kétmillió forint támogatással járó Junior Prima Díjat tegnap a MOM Kulturális Központban Budapesten.

Hirdetés