Címke: klímasemlegesség
Hirdetés
Földvári Gabriella 2023.06.20.

Tizenhárom új elektromos busz szolgálja Győr közlekedését

Tizenhárom BYD K9UD típusú, tisztán elektromos meghajtású autóbuszt adtak át kedden a győri tömegközlekedésnek. A Zöld Busz Program keretében a nettó 2,1 milliárd forint értékű fejlesztésnek köszönhetően a helyi járműállomány 14,3 százaléka megújul és jelentősen csökken a város levegőjét terhelő károsanyag-kibocsátás.

Győr+ 2023.02.17.

A klímasemlegesség felé robog a MÁV

Két éve indult a MÁV-Volán-csoport CO2 megtakarítás kampánya, ettől az időponttól a MÁV-START CO2-számlálóval mutatja ki a károsanyag-kibocsátás megtakarítást. Az adatok szerint az indulás óta eltelt időszak alatt több mint 1,7 millió tonna szén-dioxid-kibocsátást sikerült megelőzni, amely hozzávetőlegesen egy 140 ezres nagyváros - például Pécs - összes lakosának éves kibocsátását fedezi. Ezt a CO2 mennyiséget több mint 23 millió fa tudta volna megkötni. A MÁV-Volán-csoport célja 2050-ig a klímasemlegesség elérése.

MTI 2023.02.08.

Klímasemleges távhővel fogják ellátni Bécset

Várhatóan az év végén üzembe állnak Bécsben azok a hőszivattyúk, amelyek segítségével a szennyvízből távhőt tudnak előállítani; az új eljárással kezdetben 56 ezer, 2027-re pedig több mint 110 ezer bécsi háztartást látnak majd el klímasemleges távhővel - közölte az Eurocomm-PR Budapest, Bécs külképviseleti irodája az MTI-vel.

Hirdetés