Címke: katasztrófa
Hirdetés
Venesz Klaudia 2024.04.26.

Csernobil: 38 éve történt a katasztrófa

Lassan négy évtizeddel ezelőtt, az akkori Szovjetúnió területén történt a súlyos következményekkel járó atomkatasztrófa. A Vlagyimir Iljics Leninről elnevezett erőmű robbanása a mai napig az egyik legsúlyosabb eseménynek számít.

MTI 2023.02.28.

Meghaladta az 50 ezret a halálos áldozatok száma

Meghaladta az 50 ezret a február 6-ai földrengések halálos áldozatainak száma Törökországban és Szíriában. Mindeközben a török lakosság attól tart, hogy az ország más pontját is érheti hasonló pusztítás.

Németh Boglárka 2023.02.15.

Magyar kutyás mentők hőstettei Törökországban

Lendon, a 10 éves németjuhász és gazdája, Kulcsár József, a Kulcsár Kutató-Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány vezetője nemrég tértek haza Törökországból, ahol a Magyar Református Szeretetszolgálattal együtt a földrengés sújtotta területeken segítették az emberek mentését. Lendon három négylábú társával együtt hat ember életét mentette meg, de sajnos több áldozat holttestére is rábukkant. A kutya és gazdája nagyon kimerültek, de minden erejükkel azon voltak, hogy minél több túlélőt mentsenek ki a romok alól. A bakonypölöskei mentőcsapat vezetője őszintén mesélt a Győr+ Médiának a katasztrófáról, a körülményekről, sikerekről és a borzalmakról is.

Győr+ 2023.02.10.

További túlélők után kutat a HUNOR

A HUNOR hivatásos mentőszervezet szakfeladata a romok alatt rekedt áldozatok keresése, mentése, szükség szerint elsősegélynyújtás. Törökországban eddig tizenhét túlélőt, köztük három gyermeket, valamint huszonhét holttestet emelt ki a romok alól.

Hirdetés