Címke: Karikó Katalin
Hirdetés
MTI 2023.10.02.

A kitartás fontosságát hangsúlyozta Karikó Katalin

A kitartás fontosságát hangsúlyozta, és Drew Weissmannal való munkakapcsolatát is méltatta a Nobel-díj honlapjának, a Nobelprize.org-nak adott interjúban Karikó Katalin, aki amerikai kollégájával együtt kapja meg az idei orvosi-élettani Nobel-díjat.

MTI 2023.10.02.

Karikó Katalin nyerte az orvosi Nobel-díjat

Karikó Katalin magyar biokémikus és Drew Weissman amerikai mikrobiológus kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért - jelentették be hétfőn a stockholmi Karolinska Intézetben.

MTI 2023.08.20.

Novák Katalin: szükség van példaképekre

Egy nemzetnek szüksége van példaképekre - hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök augusztus 20-án Esztergomban, a Magyar Szent István Rend és a Magyar Becsületrend átadásakor.

mti 2021.12.17.

Karikó Katalin kapta az idei Bolyai-díjat

Karikó Katalin kutatóbiológusnak ítélték oda a 2021. évi Bolyai-díjat. Az elismerést Áder János köztársasági elnök adta át a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Dísztermében rendezett péntek esti ünnepi gálán.

mti 2021.10.04.

Bejelentik a Nobel-díjak nyerteseit

Október 4. és 11. között jelentik be, hogy kik kapják idén a Nobel-díjakat. Elsőként ma az orvosi-élettani kategóriában hirdetnek nyertest Stockholmban, az esélyesek közé sorolják Karikó Katalin biokémikust, kutatóbiológust, a koronavírus elleni mRNS-alapú vakcina egyik fejlesztőjét is.

Hirdetés