Címke: Káptalandomb
Hirdetés
Győr+ 2023.05.11.

Csőtörés és vízelzárás a Káptalandombon

Csőtörés történt Győrben a Káptalandombon. A havária esemény javítási munkái miatt átmenetileg szünetelni fog az ivóvízszolgáltatás Győrben, a a Káptalandomb felső részén.

MTI | Fotó: MTI/Krizsán Csaba 2023.01.02.

Gyászmisén búcsúztak Győrben XVI. Benedek pápától

XVI. Benedek emeritus pápára emlékeztek Győrben. A gyászmisét Veres András győri megyés püspök vezette. A hivataláról lemondott egyházfőt január 5-én helyezik örök nyugalomra a Vatikánban.

J. Kovács Andrea 2022.04.22.

Nemzeti emlékhelyünk, a Káptalandomb

Az esős idő ellenére is sokan összegyűltek a belváros szívében, hogy részt vegyenek a Káptalandomb és a vár megmaradt részei nemzeti emlékhelyet jelölő sztélé átadó ünnepségén.

Földvári Gabriella 2022.03.10.

A Könnyező Szűzanya ünnepe

A győri Vérrel Könnyező Szűzanya búcsúünnepét az idei esztendőben hagyományos módon, zarándokok részvételével tartják.

Földvári Gabriella 2021.12.16.

Advent a Káptalandombon

Karácsonyig még érdemes ellátogatni a Káptalandombra, december 23-án estig minden nap 10-18 óra között várják az érdeklődőket.

Földvári Gabriella 2021.11.12.

Hasznosításra várnak a Káptalandomb kazamatái

A győri vár alatt, annak szerves és elválaszthatatlan részeként egykor kazamata-rendszer húzódott, amely ma feltárásra, hasznosításra vár. Az önkormányzat Városstratégiai Bizottsága csütörtöki kihelyezett ülésén bejárást tartott a Káptalandomb alatt már megnyitott kazamatákban.

Papp Zsolt 2021.04.27.

Tisztítják a műemlékeket

A hét elején a Káptalandombon található Boldogasszonykő megtisztítására került sor, míg a hét végén a Baross úti Szent György-díszkút megtisztítása történik meg.

Hirdetés