Címke: jelzőlámpa
Hirdetés
Győr+ 2024.04.17.

Győrben közlekedik? Változás jön az egyik legforgalmasabb csomópontnál!

Győr és a környező települések rohamos fejlődése jelentős forgalmat generál az országos közúthálózaton, ami szükségessé teszi azt is, hogy ezt forgalomtechnikai beavatkozások is lekövessék a vármegye székhelyén. Ehhez kapcsolódóan a 14-es és 81-es főutak csomópontjában, vagyis az Árkád körforgalomban a meglévő jelzőlámpás forgalomirányítás átprogramozása indul el, hogy a forgalom gördülékenyebben haladhasson, ami a balesetveszélyes szituációk csökkentését is magával hozhatja.

Szerző és fotó: Győr+ 2023.11.13.

Nem működnek a jelzőlámpák a város több pontján

Nem működik a jelzőlámpa a Baross út- Petz Aladár út, a Szigethy Attila út - Nagy Imre és a Szigethy Attila út - Zrínyi utca kereszteződésében lévő közlekedési jelzőlámpák.

Zombai-Kovács Ákos 2023.10.11.

Új 83-as: napokon belül használható

Elkészült a fejlesztés, néhány napon belül hivatalosan is átadják a Győrt és Pápát összekötő, új, 83-as számú főutat. Erről a beruházás egyik kezdeményezője számolt be a Győr+ Médiának. Kara Ákos kiemelte: 36 kilométer hosszan épült meg a kétszer kétsávos út, gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés, ráadásul a győri bevezető szakaszon, mindkét turbó körforgalomban nyomógombos jelzőlámpa segíti a gyalogosok átkelését.

Győr+ 2023.03.27.

Óvatosan a Tihanyin, baleset miatt nem működnek a jelzőlámpák

Ahogy arról portálunk is beszámolt vasárnap egy személyautó felborult a Tihanyi Árpád úton az Attila utcai kereszteződésnél. A BMW a Tihanyi Árpád úti jelzőlámpákat irányító vezérlőberendezésbe csapódott bele, teljesen tönkre téve a Tihanyi Árpád útnak a Mészáros Lőrinc úti, a Buda utcai és Attila utcai csomópontok jelzőlámpás szabályozását.

Zombai-Kovács Ákos 2022.08.01.

Se panasz, se baleset: jó lett a 90 milliós jelzőlámpa

Abszolút beváltotta a hozzá fűzött reményeket az újvárosi jelzőlámpa. Erről a polgármester és a körzet képviselője, Győr alpolgármestere számoltak be a helyszínen tartott sajtóeseményen. Dr. Dézsi Csaba András és Szeles Szabolcs kiemelték, a jelzőlámpás forgalomirányítás kialakítása nem a forgalom nagysága, hanem a közlekedés biztonsága miatt volt indokolt. Amióta működik az új, 90 millió forintból megvalósult lámpa, nem történt baleset a csomópontban és panasz sem érkezett a fejlesztéssel kapcsolatban.

Hirdetés