Címke: járműfejlesztés
Hirdetés
Szerző és fotó: Audi Hungaria Iskolaközpont 2024.02.08.

Német-magyar projekthét a járműfejlesztés témájában

Az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr és a bonni Erzbischöfliche Liebfrauenschule ötödik alkalommal rendezett közös projekthetet a Junior Mérnök Akadémián létrejött partnerkapcsolatuk keretében.

Győr+ 2023.11.15.

Bajor egyetemekkel közösen fejleszt önvezető járműveket a Széchenyi István Egyetem

Egy bajor–magyar kormányközi együttműködés által létrejött nemzetközi projektben vesz részt a Széchenyi István Egyetem, ahol az intézmény hallgatói és munkatársai négy bajor egyetemmel partnerségben önvezető járművek fejlesztésén dolgoznak. A program részeként a német kollégák a győri egyetemre látogattak, ahol többnapos workshopon vettek részt.

Győr+ 2022.12.27.

Még magasabb fokozatba kapcsolt az egyetem járműipari kutatóközpontja

Az autonóm közlekedési rendszerektől az e-mobilitásig számos olyan területen ért el fontos eredményeket ebben az évben a győri Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontja, amelyek a legidőszerűbbnek számítanak. A tehetséggondozás sikerét pedig az általa mentorált hallgatói csapatok páratlan nemzetközi eredményei jelzik.

Győr+ 2022.06.01.

SZEnergy: A világ legjobbjai között a SZE hallgatói versenycsapata

A győri Széchenyi István Egyetem SZEnergy Team hallgatói csapata 4. helyezést ért el a Shell Eco-marathon autonóm programozási versenyén (Autonomous Programming Competition – APC). A fiataloknak többek között olyan híres egyetemet is sikerült maguk mögé utasítaniuk, mint a kaliforniai Berkeley. A csapat tagjait az intézmény Járműipari Kutatóközpontjában köszöntötték. A műszaki tudományterületeken élenjáró egyetem kiemelt feladatának tartja a gyakorlatorientált képzést és a tehetségek támogatását.

Győr+ 2022.03.19.

Továbbfejlesztett motorral várja a versenyszezont a SZEngine

„A tavalyi motorunk bevált, idén a fő célunk, hogy ezt optimalizáljuk” – fogalmazta meg sommásan a SZEngine aktuális fejlesztéseinek irányát Hajas Balázs konstrukciós vezető a győri Széchenyi István Egyetem hallgatói csapatának hagyományos design freeze eseményén. A rendezvényen elhangzott, hogy az idei fejlesztések révén túlszárnyalhatják a tavalyi eredményeket, de szó esett a 2023-as motorról is.

Hirdetés