Címke: időjárás
Hirdetés
MTI 2022.11.22.

1901 óta az egész országban csökkent a téli fűtési igény

A 20. század kezdete óta az egész országban csökkent a fűtési energiaigény, a leginkább a hegyvidéki és a nyugati területeken. A melegebb időjárás miatt az idei fűtési szezon kezdetén is alacsonyabb volt a fűtési igény az átlagosnál - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat elemzéséből.

MTI 2022.11.20.

Felhős idő várható a jövő héten

Jobbára felhős, borult idő várható a jövő héten, de kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek a felhőzetben. Reggelente többfelé lehet fagy és köd - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Csollán Tamara 2022.11.20.

Elsőbbséget élvez a tömegközlekedési és főútvonalak síkosságmentesítése

Téli üzemmódra állt át a Győr-Szol Zrt. november 15-étől. A járműpark arra alkalmas részét szóró és hótoló adapterekkel látták el, a tárolókban több száz tonna sót halmoztak fel, a személyi állománnyal ismertették ügyeleti beosztásukat, ember és gép készenléti állapotban várta az idei szezon első bevetését.

Győr+ 2022.11.17.

Pénteken jöhet az első komolyabb havazás?

Körvonalazódik az első havazás hazánkban, mégpedig az Északi-középhegységben. Az első halmazállapot váltás akár már csütörtökön megtörténhet.

Győr+ | Illusztráció: Pixabay 2022.11.15.

Csapadékosabb időszak veszi kezdetét

A következő napokban már szükség lesz az esernyőkre, a hét második felében akár az első hópelyheket is megláthatjuk.

Győr+ 2022.11.09.

Köd nehezítheti a közlekedést

Országszerte ködös, párás az idő. Sokfelé a ködszitálás miatt nedves, vizes az utak felülete és helyenként akár 100 méter alá is csökkenhet a belátható út hossza. Vezessenek körültekintően, ha kell válasszanak alacsonyabb sebességet, mert a vizes, nedves útszakaszokon nő a megcsúszás veszélye, illetve hirtelen fékezésnél a megszokottnál hosszabb fékúttal kell számolni.

Hirdetés