Címke: hőségriadó
Hirdetés
MTI 2023.08.20.

Olaszországban tetőzik a nyár utolsó hőhulláma

Vasárnap éri el Olaszország középső és északi részét az a hőhullám, amelyet a meteorológusok hőviharnak neveztek el, és amely ismét 40 Celsius-fokra emeli a hőmérők higanyszálát. Az Olasz Meteorológiai Központ (CMI) előrejelzései szerint a nyár mostani, utolsó hőhulláma egészen péntekig eltarthat.

Szerző és fotó: Pécskai István 2023.07.15.

A strandon lazítanak a győriek a nagy hőségben

A vízparton a legkönnyebb elviselni a hőséget - vallják a győriek. Szombaton árnyékban 34 fokot is mutattak a hőmérők, nem meglepő, hogy az emberek a nagy melegben ,,elárasztották” a strandokat. Az Aranypartra is sokan látogattak ki napozni, úszni, labdázni és SUP-ozni.

Földvári Gabriella 2023.06.23.

Védik a hőségtől a dolgozókat 

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a hőségriadó kihirdetésekor életbe léptette a dolgozókat védő intézkedéseket.

Németh Boglárka 2023.06.22.

Győrben is tombol a hőség

Kedden rendelte el az országos tiszti főorvos a 2023-as év első hőségriadóját. Épp hogy beköszöntött a jó idő, máris kánikula tombol, ami ellen a legtöbben sok folyadékfogyasztással, a hűs szobában pihenéssel vagy kalappal védekeznek.

MTI / Győr+ 2022.08.16.

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe

Harmadfokú, legmagasabb szintű hőségriasztást adott ki az ország egész területére szerdán nulla órától péntek éjfélig az országos tisztifőorvos a meteorológiai szolgálat előrejelzése alapján a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ajánlására.

Zombai-Kovács Ákos 2022.07.21.

Hőségriasztás: kisállatok nagy veszélyben

Nem csak az embereket, de a házi kedvenceket is megviseli a kánikula. Erre hívja fel a figyelmet a polgármesteri hivatal ellenőrzési referense. Királyfi Péter kiemelte, a nappali 30 foknál magasabb csúcshőmérsékletben a rosszul tartott kutyák és macskák rövid időn belül hőgutát kaphatnak, ami akár halálhoz is vezethet. A szakember arra kér minden állattulajdonost, a hőségriasztás idején különösen figyeljen arra, hogy mindig legyen friss víz és árnyékos hely a négylábúak számára, autóban ne hagyjuk kedvenceinket a nagy melegben és a sétákat a kora reggeli vagy késő esti órákra időzítsék.

MTI 2022.07.21.

Tovább fokozódik a hőség

Tovább fokozódik a hőség - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön veszélyjelzésében.

Hirdetés