Címke: Horvátország
Hirdetés
MTI 2024.02.12.

Horvátország a sorkatonai szolgálat újbóli bevezetésére is gondol

A horvát kormány felkérte Ivan Anusic védelmi minisztert, hogy vizsgálja meg annak lehetőségét: milyen formában lehetne újra bevezetni a sorkatonai szolgálatot - jelentette be hétfőn Andrej Plenkovic miniszterelnök a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) kormánypárt elnökségi ülését követően.

MTI 2023.10.03.

Dubrovnik megtilthatja az újabb apartmanok építését

Dubrovnik lehet az első olyan horvát város, amely megtilthatja az újabb apartmanok építését, de a meglévő kiadó szállások számát is 30 százalékkal csökkentheti - erősítette meg az Index.hr című horvát hírportálnak Mato Frankovic, az Adria-parti város polgármestere kedden.

MTI/Győr+ 2023.08.05.

Teknősök harapták meg a fürdőzőket Horvátországban

Fürdőzőkre támadó teknősökről számolt be a horvát sajtó a napokban, amikor a dalmáciai Ciovo szigeténél előbb egy nőt harapott meg egy állat, néhány nappal később pedig egy férfi számolt be arról, hogy alig tudott elmenekülni egy agresszív hüllő elől. Információink szerint a teknős azóta egy magyar turistára is lecsapott.

Szöveg és fotó: Magyar Honvédség/Facebook 2023.06.21.

Szolgálatteljesítés közben lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban

A Magyar Légierő 2 Airbus H145-ös helikoptere légi kiképzési feladatot teljesített a horvát légtérben, amikor az egyik helikopter 3 fővel a fedélzetén, egyelőre tisztázatlan körülmények között, Horvátország középső részén lezuhant. A Honvédelmi Minisztérium közleménye.

Hirdetés