Címke: Honvédelem
Hirdetés
Győr+ 2024.06.12.

Újabb tizenhárom Gidrán érkezik

Két részletben összesen 13 Gidrán harcjármű gördül be a tatai laktanya kapuján – jelentette be a honvédelmi miniszter közleményben.

MTI 2024.06.03.

Újabb Leopard harckocsikkal erősödik a Magyar Honvédség

Újabb két Leopard 2A7HU típusú harckocsi, illetve vezetői oktatójármű érkezett a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz a napokban - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfői közleménye szerint.

Győr+ 2024.05.03.

A tudomány támogatása nélkülözhetetlen a haza védelméhez

A haderőfejlesztésnek szüksége van a legmagasabb tudományos körök támogatására – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 2-án, Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián, ahol a tárcavezető és Freund Tamás, az MTA elnöke aláírta a Honvédelmi Minisztérium és az MTA közötti együttműködésről szóló megállapodást.

Mireider Máté 2024.03.09.

A békéhez erő kell, az erőhöz modern hadsereg

Az elmúlt években véghez vitt modernizálás a Magyar Honvédségben nemcsak a NATO-tagságból adódó kötelezettsége hazánknak, hanem jól felfogott, saját érdeke is az országnak. A modernizálás azonban nem csak az eszközállományt érinti: nagymértékű béremelést kaptak az állományban szolgáló honvédek is.

Havassy Anna Katalin 2024.02.05.

Győrben is sokan érdeklődnek a honvédség lehetőségeiről

A Bercsényi Technikum előtti parkoló szokatlan látványt festett február 5-én, hétfőn, ugyanis a Magyar Honvédség Toborzónapot tartott, ahol kiemelt résztvevőként a tatai tüzérekkel és a legújabb haditechnikájukkal is megismerkedhettek a résztvevők. Szeles Szabolcs alpolgármester, a városrészt önkormányzati képviselője is kilátogatott az eseményre.

Hirdetés