Címke: Honvédelem
Hirdetés
Szöveg és fotó: Pécskai István 2023.06.28.

Teherautót húznak és airsoftoznak is a fiatalok a honvédelmi táborban

A Magyar Honvédség szeretné a fiatalokat arra ösztönözni, hogy a katonai pályát válasszák. Éppen ezért rendezi meg a Dánielfy Tibor Légvédelmi Rakétaezred idén is a honvédelmi gyermektábort. A Győr-Likócson található Pálffy Miklós Laktanyában négy turnusban méretik meg magukat az erre vállalkozó fiatalok, az első táborozók hétfőn érkeztek meg. Külön táboroztatják a 12-15 éveseket, illetve a 15-18 esztendős fiatalokat.

MTI 2023.05.02.

Böröndi Gábor: ütőképes, elkötelezett haderőt kell létrehozni

A Magyar Honvédség mentális megújítását és egy ütőképes, elkötelezett, a NATO kötelékében is működőképes haderő létrehozását nevezte fő feladatának a Honvéd Vezérkar főnökének jelölt Böröndi Gábor altábornagy a kinevezése előtti meghallgatásán, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi ülésén.

Győr+ 2023.04.17.

Hetvenhárom éves a győri alakulat

„Ha a jövőre akarunk hatni, akkor olyan embereket kell nevelnünk, akiknek a múlt iránt tiszteletük van, akik a jelent jól értik és a jövő felé nyitottak”. Albert Einstein gondolatával nyitotta meg Sárai Attila őrnagy, az MH Dánielfy Tibor 205. Rakétaezred, 2. Légvédelmi Rakétaosztály törzsfőnöke, az alakulat 73. évfordulója alkalmából tartott ünnepi állománygyűlést, április 14-én.

Győr+ 2023.04.17.

„A Magyar Honvédség a fiatalokra alapozza jövőjét”

Év elején országos toborzókampányt indított a honvédelmi tárca. Erről, valamint az egységes alapkiképzésről és a honvédség nyújtotta karrierlehetőségről beszélt Győri Tamás százados, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) toborzó tisztje és Pálinkás Szilveszter főhadnagy, különleges műveleti katona, a toborzókampány egyik arca, a „Katonadolog” című rádióműsorban – írja a honvedelem.hu

MTI 2022.11.15.

A kormány nyugalomra int, a kőolajellátás biztosított

A kormány nevében nyugalomra intett Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a lengyelországi rakétabecsapódással és a Barátság kőolajvezeték leállásával kapcsolatban kedden este az M1-nek adott interjújában, hangsúlyozva, hogy Magyarország kőolajellátása biztosított.

Győr+ 2022.11.15.

Kiderült: itt folytatja Palkovics László!

Ahogy arról hétfőn portálunk is beszámolt, Palkovics László lemondott, az általa vezetett minisztérium pedig megszűnik. Kedden Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter nyilatkozatából kiderült, hogy a jövőben az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. a Honvédelmi Minisztériumhoz kerül, a társaság vezetését pedig Palkovics vezérigazgatóként fogja ellátni.

Kárpát Zsolt 2022.11.11.

Győrbe érkezett a Bátrak Ligája

Kúsztak, célba lőttek, vívtak, sőt még tankot is vezettek az általános iskolások a Bátrak Ligája elnevezésű rendezvényen, amelynek a Móra Iskola volt a házigazdája pénteken.

Németh Boglárka 2022.11.09.

Biztonságpolitikai kihívásokról és honvédelemről az MCC-ben

A német-magyar védelmi együttműködésekről és a jelen biztonságpoltikai kihívásairól tartottak kerekasztal-beszélgetést a Mathias Corvinus Collegium győri központjában. Hajnik László ezredes, védelempolitikáért felelős helyettes államtitkár és Wolf Illner alezredes, a Magyar Honvédség főparancsnokának katonai főtanácsadója vitatták meg a főbb kérdéseket, Dobrowiecki Péter, a Magyar-Német Intézet kutatási vezetője moderációjának segítségével, német nyelven. Az előadást egy szinkrontolmács fordította az érdeklődők számára.

Hirdetés