Címke: holokauszt emléknap
Hirdetés
MTI 2024.01.27.

Ma van a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja

Az ENSZ Közgyűlése 2005. november 1-jén nyilvánította január 27-ét a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává, annak emlékére, hogy az auschwitzi haláltábor 1945. január 27-én szabadult fel. Az egyhangúlag elfogadott határozat hangsúlyozza "az emlékezés és a tanítás kötelességét", hogy a jövő nemzedékei megismerjék a hatmillió, túlnyomórészt zsidó áldozatot követelő náci tömeggyilkosságok történetét.

MTI 2024.01.27.

A gyűlölet és az ellenségeskedés ma már nem lehet az életünk része

A gyűlölet és az ellenségeskedés ma már nem lehet életünk része, és pozitív reménnyel a szívünkben merünk, tudunk már végre visszaemlékezni azokra, akiket elvesztettünk a holokauszt során - jelentette ki Járóka Lívia, a Fidesz európai parlamenti képviselője csütörtökön Brüsszelben.

MTI 2024.01.26.

A holokauszt áldozataira emlékeztek

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az emléknapon úgy fogalmazott: egy olyan európai tragédia áldozatai előtt tisztelgünk, melynek sajnos Magyarország is részese volt. A sajátjainkra emlékezünk.

MTI 2023.01.27.

Holokauszt-emléknap: a zsidóság vesztesége az egész világ vesztesége

A szörnyű veszteség egész Európáé, az egész világé, a magyar zsidóságot ért veszteség pedig az egész nemzet örök vesztesége - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen, amelyet a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány szervezett pénteken Budapesten.

Hirdetés