Címke: hitel
Hirdetés
Győr+ 2023.03.06.

Lakáspiac: mindenhol nőtt az alku mértéke, ez akár az eladóknak is kedvezhet

Méretes szakadék alakult ki a lakáspiac keresleti és kínálati oldala között, előbbi jelentősen csökkent, utóbbi pedig folyamatosan bővül. Sokan a magas kamatok miatt elhalasztják a részben lakáshitelből finanszírozott lakás megvásárlását, ugyanakkor érdemes mégis megfontolni a költözést. A mostani lakáspiaci helyzetben ugyanis a vevők alkupozíciója sokat javult, az eladóknak számos esetben szinte muszáj engedniük az árból, ha túl akarnak adni a lakáson - derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből, amely bemutatja, hogy egy sikeres alkuval mennyivel tudják leszorítani az árat a vevők. A money.hu adatai alapján pedig az is kiderül, hogy egy alku mennyivel hozza kedvezőbb helyzetbe a vevőket a lakáshitel törlesztőrészlete szempontjából.

MTI | Illusztráció: Pixabay 2023.01.25.

Nagy Márton: 2023-ban kivédjük a recessziót!

A megsokasodott gazdasági kihívások ellenére el kell kerülni a recessziót, sőt, a magyar kormány célja, hogy a 2022-es 4,5 százalékos növekedést követően 1,5 százalékos növekedést érjen el az ország 2023-ban - jelentette ki Nagy Márton.

MTI 2023.01.24.

Győri vállalkozások figyelem: jelentős kormányzati hitelprogram indul

A magyarok által elutasított szankciók és a háború gazdasági hatásai egyre inkább éreztetik hatásukat. A vállalatok nehéz helyzetbe kerültek, az energiaárak, az alapanyagárak és az infláció is az egekbe szöktek, a kitermelhetetlen magasságú kamatok miatt pedig a hitelpiac befagyása fenyeget.

Győr+ | Illusztráció: Pixabay 2022.11.15.

Ingatlanpiac: Győrben is jelentősen nőtt a hitelfelvevők önereje

A legtöbb nagyvárosban jelentősen nőtt hitelfelvevők önereje az elmúlt évben - derül ki az ingatlan.com és money.hu elemzéséből. Az összeállításból az is kiderül, hogyha az átlagos önerő a vételár 30 százalékát fedezi, akkor a nagyobb városok lakáspiaci kínálatának mekkora részéből válogathatnak a hitelből vásárlók.

Csollán Tamara 2022.09.06.

Óvatosan a gyorskölcsönt és az egyszerű hitelfelvételt hirdetőkkel!

A jelenlegi gazdasági helyzetben drágábbak a hitelek és a pénzügyi szolgáltatók is óvatosabbak a hitelezéssel. A hitelezéshez elvárt feltételeket (pl. igazolt jövedelem) sajnos sokan nem tudják teljesíteni, és ekkor jönnek szembe legtöbbször a gyorskölcsönök, a könnyen felvehető, rövid futamidejű, kisösszegű hiteltípusok.

MTI 2022.06.20.

Megújul a Széchenyi kártya program

A kormány 2022. június 16-i ülésén a háborús gazdasági helyzetre való tekintettel áttekintette a kkv hitelpiac helyzetét, valamint megvizsgálta a Széchenyi kártya program eddig elért eredményeit, és döntött a program folytatásáról - jelentette be hétfői közleményében a gazdaságfejlesztési miniszter.

Győr+ 2021.11.04.

Ennyit költhetünk ingatlanra a jövő évtől

Most már hivatalos: 2022 év elejétől bruttó 200 ezer forint lesz a minimálbér hazánkban, a garantált bérminimum pedig 260 ezer forintra nő. A Duna House Pénzügyek szakértői kiszámolták, hogy ennek köszönhetően hogyan javulnak a családok hitelfelvételi lehetőségei. Ezek alapján akár közel 40 millió forint értékű ingatlan is elérhető lehet a potenciális vásárlóknak.

Hirdetés