Címke: hitel
Hirdetés
Győr+ 2024.04.29.

Olcsóbb lakásfelújításokat hozhat az otthonfelújítási program árfigyelője

Megjelent az 1990 végéig megépült családi házak energiakorszerűsítését célzó Otthonfelújítási Program (OFP) társadalmi egyeztetésre szánt pályázati tervezete. Az OFP keretében online építőanyag árfigyelő rendszer indul, ami a többi ingatlan felújítási költségét alacsonyan tarthatja.

hirdetés
Győr+ 2024.03.01.

Márciusban rendkívüli lehetőség a lakásbiztosítások újrakötésére

Idén márciusban – ha az érintett ügyfél úgy dönt – egy hónapig soron kívül átköthetővé válnak a lakásbiztosítások. Az erről szóló tájékoztatót a biztosítóknak február 15-ig kell megküldeniük ügyfeleiknek. Érdemes minden ügyfélnek áttekinteni meglévő szerződését és összehasonlítani az új ajánlatokkal. Jó választás lehet az MNB védjegyével ellátott Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO), mely az átlagnál magasabb ügyfélértéket kínál. Az MNB honlapjának MFO és Pénzügyi Navigátor oldalai segítenek az eligazodásban.

hirdetés
Győr+ 2024.02.02.

Adósságok – csökkentsük és tartsuk kézben!

Hogyan válhat a hitel megtakarítássá? Egy hitel törlesztése minden esetben megterheli a családi kasszát. Nem mindegy azonban, hogy pénzügyi lehetőségeinkhez illeszkedően vállaltuk-e a törlesztési terhet, vagy ennek teljesítése túlzott terhet jelent. Hogyan tarthatjuk kézben hiteltartozásainkat? Mely termékek igényelnek különös körültekintést és megszabadulhatunk-e a drágább adósságtól?

Győr+ 2024.01.02.

Jó évet zárt az ingatlan- és hitelpiac

A tavalyi évnél 21%-kal erősebb forgalommal zárt decemberben az ingatlanpiac, amely így éves tekintetben is elérte a szakértők által várt 90-110 ezres sávot - derül ki a Duna House közleményéből.

Győr+ 2023.12.13.

Januártól mindenkinek jut az olcsóbb lakáshitelből

Tovább mérséklődhetnek a lakáshitelpiaci kamatok, a mostani 8,5 százalékkal szemben ugyanis 7,3 százalékra csökken a bankok által önkéntesen vállalt teljes hiteldíjmutató (thm) jövő januártól.

Győr+ 2023.09.07.

A visszatérő csokos vevők használhatják ki az árcsökkenés előnyeit

Megváltozott a lakáspiac ebben az évben, elsősorban a visszafogott kereslet, a bővülő kínálat eredményeként - derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből, amely azt vizsgálta, hogy az új helyzetben hogyan alakulnak az árak különböző országrészekben és mekkora eltérések vannak a lakóingatlan-típusok között.

Győr+ 2023.07.10.

Ezeket az ingatlanokat keresik a babaváróból kiszoruló harmincasok

Jövőre megváltozik az igényelhető állami támogatások rendszere. Akik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) és a babaváró támogatás segítségével szeretnének lakóingatlant venni, azoknak érdemes sietniük. Különösen, ha a leendő családanya 30 évnél idősebb és a család nem kistelepülésen tervezi az otthonát.

Győr+ 2023.05.24.

Mi történik, ha a hitelező felmondja a szerződést?

Kritikus helyzethez vezethet, ha a hitelező felmondja a szerződést. A bankok csak végső esetben hozzák meg ezt a döntést, amikor már nem látnak más lehetőséget arra, hogy követelésük megtérüljön.

Hirdetés