Címke: Győr+ Rádió
Hirdetés
Győr+ 2024.06.14.

Jön a hétvége, irány a kert

Úgy fest ezen a hétvégén végre szép idő lesz, ami nem csak lehetőséget, de sok feladatot is ad a kertbarátoknak. A rengeteg lehullott csapadék után bőven van mit tenni az udvaron és a veteményesben.

Bajzát Zsuzsi 2024.06.12.

Újra várják a könyvek szerelmeseit

Június 13-án csütörtökön indul, és egészen szombat estig tart a 95. Ünnepi Könyvhét és 23. Gyermekkönyvnapok. A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér szervezésében megvalósuló programon a könyvek mellett az utcazene és a gyerekfoglalkozások is kiemelt szerepet kaptak.

Nagy Roland 2024.06.12.

Jó a környezetnek, jó az utasoknak

Győrben napokban a városi közlekedésében is bemutatkozik a Kravtex-Kühne Csoport első, száz százalékban elektromos meghajtású autóbusza, a vadonatúj Credobus Electronell.

Nagy Roland 2024.06.11.

Újra katonazenekaroktól lesz hangos a belváros

Június 14-én pénteken a városban rendezik meg II. Győri Regionális Katonazenekari Fesztivált amely a zenekarok felvonulásával kezdődik 17 órakor, majd a Dunakapu téren szakalaki bemutatókkal és közös koncerttel is várják az érdeklődőket.

Farkas Mónika 2024.06.11.

Izgalmas június

A várva várt nyári szabadságok előtt a június még tartogat izgalmakat és zenei csemegéket, tudhattuk meg a Divertimento műsorából. A Győri Filharmonikus Zenekarhoz érkezik a neves osztrák dirigens, Martin Sieghart, akinek karmesterkurzusára Olaszországból, Kolumbiából, Kínából, Mexikóból, Csehországból, Izraelből, Svájcból, Dél-Koreából, Ukrajnából és az USA-ból jelentkeztek fiatal dirigensek.

Herkely Ákos 2024.06.10.

Magunk közt: száztizenháromszoros válogatott focista a stúdióban

Rácz Zsófia 113-szoros válogatott labdarúgó járt vasárnap reggel a Magunk Közt-ben. Az U19-es lány labdarúgó válogatott szövetségi edzője az U16 mellett Zsófi, aki ellentmondást nem tűrő módon edzi, képezi, irányítja a fiatal tehetségeket.

Havassy Anna Katalin 2024.06.07.

„Győr zeneileg is roppant sokszínű város, és ez jól van így!”

Vannak néhányan Magyarországon, akik nagyon is ismerik a hazai zenepiacot. Biró Zsolt, a zene.hu online zenei magazin főszerkesztője is közéjük tartozik. Sokat látott és hallott már az elmúlt több mint 15 évben, mióta vezeti a szaklapot. Megkértük, hogy egy kicsit beszélgessünk Győr zenei életéről, Bizso pedig örömmel vállalta a felkérést.

Bajzát Zsuzsi 2024.06.07.

Új parkolók épülnek Adyváros és Nádorváros határán

Évente több, mint 1000-rel nő az autók száma a városban, nem csoda, hogy a parkolási gondok megoldása folyamatos kihívást jelent az önkormányzat számára. Fellélegezhetnek azonban a Szigethy Attila út, a Verseny-, és a Lázár Vilmos utca környékén élők, hiszen a közeljövőben 54 új parkolóállást alakítanak majd itt ki.

Bajzát Zsuzsi 2024.06.07.

Rossz álmokról alkottak

A Torula legújabb csoportos kiállítása a fiatal és középgenerációs kortárs magyar festészet öt meghatározó alkotójának munkásságából nyújt tematikus válogatást. A tárlat június 7-én 17 órakor nyílik, és egészen július 27-ig lesz majd látogatható.

Farkas Mónika 2024.06.03.

Hollywood classics

A népszerű Kékfrankos koncertsorozat a Hollywood Classics című programmal elstartolt az első nyári hétvégén. A Győri Filharmonikus Zenekar Alex Johansson dirigálásával a többi közt John Williams és Hans Zimmer világslágereiből válogatott június 2-án, a sikersztori októberben Győrött folytatódik.

Hirdetés