Címke: Gólya
Hirdetés
Venesz Klaudia 2024.02.21.

Megérkezett az első fehér gólya

A nyíló hóvirágok és rügyező fák már visszavonhatatlanul jelzik a tavasz közeledtét, ahogyan az első, teleléséből Akasztóra megérkezett első fehér gólya is.

MTI 2023.03.16.

Telefonos applikáció segíti a gólyák megfigyelését

Telefonos applikációval bővült a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) gólyafészek adatbázisa, amely így még egyszerűbbé teszi a lakosság számára a megfigyelésen alapuló adatszolgáltatást.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.03.10.

Nőnapra érkezett az első Győr környéki gólya

Február végén Magyarországra, a héten pedig Győr környékére is megérkezett az első afrikai telelésből visszatérő gólya. Nőnapon „futott be” a kelepelő Rábapatonára, ahol több fészek is van, de általában a Kossuth utcában, a polgármesteri hivatal szomszédságában lévő az, amelyikbe minden évben visszatér egy pár. A falubeliekhez szívéhez már hozzánőttek a helyi gólyák, sokan figyelik, mikor érkeznek, és mit csinálnak a madarak patonai tartózkodásuk során.

Győr+ 2022.12.14.

Tizenöt elsőéves hallgató nyerte el a Gólya ösztöndíjat

Többek között Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Somogy megyéből érkeztek a győri Széchenyi István Egyetemre azok a hallgatók, akik elnyerték az intézmény által első ízben kiírt Gólya ösztöndíjat. Közös bennük, hogy mindannyian elsőévesek és kiváló sport- vagy tanulmányi eredményekkel tanultak tovább.

Hirdetés