Hirdetés
Címke: Gólya
Hirdetés
Kárpát Zsolt 2022.07.15.

Csapatépítő gólyák az Audi szomszédságában

Több mint 20 gólyából álló csapatra figyeltek fel a szakemberek a Győr környéki területeken. A gólyáknál ugyan előfordul, hogy kisebb csoportokba verődnek össze, de az ritkaság, hogy ilyen nagy számban élnek együtt hosszabb ideig. Antoni Gyula a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kisalföldi csoportjának elnöke szerint, ebben az esetben valószínűleg olyan fiatal kajtár gólyák gyűltek össze, akik már nem tudtak fészket rakni, és így közösen kutatnak víz és élelem után.

Győr+ 2022.03.29.

Szentivánra is megérkezett a gólya

A vándormadarak hazatérését sokan várják, hiszen a néphagyományoknak köszönhetően még mindig a tavasz és a jó idő hírnökeiként élnek a köztudatban. A vándorló szárnyasok többsége márciusban tér "haza", ebben az időszakban tömegével foglalják el fészkeiket. Győrszentivánra is hazatért a gólya, erről az egyik közösségi oldalon számoltak be a településrészen élők.

Tóth Vivien 2021.06.22.

Gólyagyűrűzési bemutató lesz június 24-25-én

Gólya roadshow indul június 24.-én és 25.-én a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kisalföldi helyi csoportjának a szervezésében. Először a 85-ös főút menti településeken, míg másnap a tóhansági falvakban gyűrűzik a fiókákat. Az ide kilátógatók megnézhetik, hogy zajlik a gólya fiókák gyűrűzése, illetve a gyerekek akár el is nevezhetik a fiókákat.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat