Címke: generációk háza
Hirdetés
Németh Boglárka 2024.03.17.

Ha tavasz, akkor Hímes Tojás Napja

A Tavaszi Fesztivál keretében újra megrendezték a Hímes Tojás Kiállítást és Vásárt a Generációk Házában. Az ország különböző vidékeiről érkeztek a népművészet ifjú mesterei és népi iparművészek, akik bemutatták tájegységük jellegzetes motívumaival díszített tojásait. Az érdeklődők megcsodálhatták a sárközi, a gyimesi és a moldvai csángó motívumokkal megírt tojásokat, de volt áttört, levélrátétes és különféle növényi színező anyaggal festett tojás is.

Bajzát Zsuzsi 2024.03.12.

Középiskolás tehetségek jelentkezését várják

A Generációk Művelődési Háza Új Kisfaludy Nap címmel Összművészeti Fesztivált hirdet középiskolások részére. Várnak minden győri fiatalt, aki szeretné megmutatni tehetségét, és szeretne részt venni egy közvetlen hangulatú fesztiválon.

P. Csapucha Adrienn 2023.12.12.

A kultúra 2023-ban is remekelt Győrben

A kulturális intézmények vezetőinek és képviselőinek köszönte meg egész éves munkáját a város vezetősége kedden a városházán, az ünnepi hangulatot árasztó Bisinger teremben. Az elmúlt időszakban a nehézségek ellenére is kiválóan teljesítettek a társulatok, összefogással nagy sikereket értek el, magas minőségi előadásokat és közösségi életet teremtve Győrben. A sikerek 2023-ban is folytatódtak, országosan és nemzetközileg is vitték a város kulturális jó hírét a létesítmények.

Mihályi Orsi 2023.12.12.

Adventi készülődés a Generációk Házában

Jankó-Lulity Bara és Kokas Éva a Generációk Háza igazgatónője volt a vendég a Győri Édesben, akikkel mindig érdekes beszélgetni, adventben meg aztán különösen.  

Győr+ 2023.12.08.

Mesés és mámorító: Pink és Szóda a győri adventben

Fehér köntösbe öltözött Győr, hó borította be az utcákat, kellemes illat lengte be a belvárost. A kis faházakban gyönyörű, kézműves termékek sorakoztak, a Széchenyi téren felállított adventi koszorú és a város karácsonyfája mellett, megcsodáltuk a fényjátékot, sőt, találkoztunk a Mikulással is a Pink és Szóda 15., idei utolsó adásában.

Pécskai István 2023.11.03.

Tök jó nap volt a Generációk Művelődési Házában

Az ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ír ünnep, a Halloween apropóján tartottak ,,tök" tematikus napot a győri Generációk Művelődési Házában. Az intézményben több száz gyermek próbálhatta ki a speciális játszóteret, ahol különböző ügyességi feladatokat végezhettek el.

Győr+ 2023.09.22.

Befejezéséhez érkezett a “Generációk Zöld Belvárosa” projekt

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Generációk Művelődési Háza konzorciumi partnerével együttműködve az elmúlt három évben megvalósította az Eötvös park megújítását és a Generációk Művelődési Háza épületének klímatudatos üzemeltetést biztosító felújítását és akadálymentesítését.

Hirdetés