Címke: felvételi
Hirdetés
Győr+ 2023.08.28.

Pótfelvételi: rekord számú hallgatót vettek fel a győri SZE-re

A győri Széchenyi István Egyetem egyre növekvő népszerűségét mutatja, hogy az általános felvételi eljárás során közel négy és félezren kerültek be az intézmény képzéseire, amely negyven százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. A pótfelvételi újabb rekordot hozott, hiszen a tavalyinál 91 százalékkal többen adták be jelentkezésüket, a felvettek száma pedig közel a duplájára emelkedett. Közben a ponthatárok nem csökkentek.

Győr+ 2023.07.11.

Győrben is lesz Pont Ott Parti!

Bár már javában tombol a nyári szünidő, több ezren izgulnak a ponthatárhúzás miatt. Addig is azonban még akadhatnak teendőik a fiataloknak - írja az Eduline. Ráadásul közeleg a Pont Ott Parti, mely 2023-ban sem maradhat el Győrben!

Győr+ 2023.05.31.

Lenyűgözte a dunaszerdahelyi diákokat a győri egyetem

A csallóközi Dunaszerdahelyen tanuló középiskolások látogattak el Győrbe, akik a kirándulás során megismerték a Széchenyi István Egyetemet és képzéseit. Az intézménynek fontos, hogy a határon túli magyar hallgatók is kihasználhassák az általa nyújtott lehetőségeket.

Szöveg és fotó: Németh Boglárka 2023.03.10.

Beiskolázási kisokos leendő elsősöknek

Már javában a második félévben járnak az általános iskolások, mostanra pedig a kis elsősök is beilleszkedtek a sulis hétköznapokba. Nagycsoportos társaiknak és szüleiknek azonban már csak bő egy hónapjuk maradt a beiratkozásig. Fekete Szabolcs, a Győri SZC Móra Ferenc Általános Iskola igazgatója pedig segít az eligazodásban.

MTI 2023.03.06.

Több mint 126 ezren jelentkeztek idén a felsőoktatásba

Több mint 126 ezren jelentkeztek idén a magyar felsőoktatásba - közölte a kulturális és innovációs miniszter hétfőn Budapesten, a felsőoktatási képzések jelentkezési eredményeit ismertető sajtótájékoztatón.

Győr+ 2023.02.15.

Meglepetés a középiskolai felvételin: így vizsgáztak a nyolcadikosok!

Magyar nyelvből tizennégy éve nem produkáltak olyan jó eredményt a nyolcadikosok, mint az idei középiskolai felvételi vizsgán. A matematikateszten azonban a tavalyinál alacsonyabb átlagpontszám született – bár ez még azután sem okozhatott nagy meglepetést, hogy az Oktatási Hivatal puhított az egyik feladat javítókulcsán.

Hirdetés