Címke: felvételi 2023
Hirdetés
Győr+ 2023.07.27.

Rekordszámú elsőéves jutott be a Széchenyire

Összesen közel 4500 elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait a győri Széchenyi István Egyetemen szeptemberben, ami 38 százalékkal haladja meg a tavalyi 3200-as adatot.

Nagy Roland 2023.07.25.

Idén újra lesz Pont Ott Parti Győrben!

Július 26-a nagyon fontos dátum azok számára, akik idén felsőoktatási intézménybe jelentkeztek. Ezen a napon, egészen pontosan este 8 órakor érkeznek a várva várt ponthatárok. Az eseményre az ország több településén is ponthatárváró rendezvényekkel, Pont Ott Partikkal készülnek, így természetesen Győrben is lesz ilyen buli.

Győr+ 2023.03.12.

Rekordszámú fiatal jelentkezett a győri Széchenyi István Egyetemre

Csaknem másfélszer többen jelentkeztek idén első helyen a győri Széchenyi István Egyetemre a tavalyinál, ami jelentősen meghaladja az országos növekedési arányt. Az intézmény ezzel megerősítette legjobb helyét hazai felsőoktatási intézmények között. Az adatok alapján a fiatalok értékelik, hogy a története során mindvégig felelősen gazdálkodó, a vállalatokkal szoros együttműködéseket kialakító egyetem a modellváltással három éve új lehetőségeket, szabadabb működési formát kapott a gazdasággal való összekapcsolódásra, amelynek kiemelt célja a térség versenyképességének erősítése. Mindez hozzájárul a hallgatók sikerességéhez is. Az új, 2024-től tovább bővülő felvételi rendszer szintén növeli az intézmény döntési autonómiáját.

Németh Boglárka 2023.02.06.

Világszínvonalú képzések a Széchenyin

Idén is előkelő helyet foglal el a népszerűségi listán a győri Széchenyi István Egyetem az országban. Sokan választják akár a keleti megyékből is városunk felsőoktatási intézményét, ez pedig a SZE kancellárja szerint egyáltalán nem meglepő. Dr. Kovács Zsolt kiemelte: a végzett hallgatók szinte mindegyike a diploma megszerzését követő egy hónapon belül munkába áll, de többségük már egyetemi évei alatt bedolgozza magát a jövőbeli munkahelyére. Közel 90 képzést kínál a 2023/24-es tanévre is a Széchenyi a műszaki, gazdasági, informatikai, zene, sport és a társadalomtudományok területén, melyekre a leendő hallgatók február 15-ig tudnak jelentkezni.

MTI 2023.02.06.

Jelentősen megváltozik a felsőoktatási felvételi

Jelentős módosítások lépnek életbe a felsőoktatási felvételi szabályozásában 2023-ban és 2024-ben - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért és innovációért felelős államtitkára a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum (BMSZC) Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikumban hétfőn.

Hirdetés