Hirdetés
Címke: felsőoktatás
Hirdetés
Győr+ 2022.05.14.

Kiemelkedően szerepeltek a SZE külföldi hallgatói a TDK-n

A győri Széchenyi István Egyetem öt nemzetközi hallgatója kapott díjat kutatásáért az intézményben nemrégiben megrendezett Tudományos és Művészeti Diákkonferencián. Négyen olyan kiemelkedően szerepeltek, hogy megszerezték az indulási jogot a verseny döntőjének számító 2023-as Országos Tudományos Diákköri Konferenciára.

Győr+ 2022.05.09.

Papírrepülője a világdöntőbe repítette

Bár nem tervezte, hogy elindul a versenyen, végül Magyarország legjobb „papírrepülő-pilótája” lett Maczkó Márton. A győri Széchenyi István Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke a győri selejtezőből jutott a nemzeti fináléba, és ott úgy röptette el a repülőjét, hogy az több mint 32 métert vitorlázott a levegőben. Ezzel a teljesítménnyel az első helyen végzett, így egészen a májusi világdöntőig szárnyalt. A magyar finálé harmadik helyezettjei is a Széchenyi-egyetemről érkeztek.

Ficsór Dávid 2022.04.27.

A tehetségekről szól a szerda az egyetemen

A tehetségekről szól a szerdai nap a Széchenyi István Egyetemen. A campuson rendezik a Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia házi fordulóját, illetve a Tehetségnapot. Ezzel párhuzamosan az Apáczai Csere János Karon a gyógypedagógus hallgatóké, illetve a fiatalabb talentumoké a főszerep, hiszen a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pannonhalmi Tagintézményével közösen rendeztek táblajáték versenyt és könyvbemutatót.

Győr+ 2022.03.28.

Lendületet kapott a győri egyetemen Baumgartner Zsolt

A magyar sportrajongók büszkén emlékeznek rá, és nem felejtik 2004 nyarát, amikor Baumgartner Zsolt Indianapolisban megszerezte a Forma-1-es történelem első, s mindmáig egyetlen magyar pontját. Azt azonban kevesen tudják, hogy a pilóta a győri Széchenyi István Egyetemen kapott új lendületet jövője továbbépítéséhez, miután kiszállt a Minardi csapat autójából. A száguldó cirkusz magyar sztárja alma materébe látogatott, és érdeklődésünkre élete új fejezeteiről mesélt, amelyben családja mellett most az agrárium és a Michelin-csillagos szakácsok rendelései játsszák a főszerepet.

MTI 2022.02.20.

Hétfő éjfélig lehet hitelesíteni a jelentkezéseket

Hamarosan ismét egy fontos határidő jár le a továbbtanulni vágyó fiatalok számára, már csak két nap van a felsőoktatási felvételi dokumentumok hétfő éjfélig történő hitelesítésére - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap az MTI-vel.

Győr+ 2022.02.19.

Most rajtuk a sor, hogy valóra váltsák álmaikat

A diplomaátadókról szól a hétvége a Széchenyi István Egyetemen. Szombaton a Kautz Gyula Gazdaságtudományi, valamint az Audi Hungaria Járműmérnöki és a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar végzőseinek tartottak diplomaátadót.

Zombai-Kovács Ákos 2022.02.18.

Diplomaátadók hétvégéje a Széchenyin

A diplomaátadókról szól a hétvége a Széchenyi István Egyetemen. Pénteken és szombaton 5 karon, összesen 534 hallgató veheti át jól megérdemelt diplomáját. Pénteken az Építész-, Építő és Közlekedésmérnöki Karon, illetve a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karon végzettek kapták meg diplomájukat, szombaton pedig a Kautz Gyula Gazdaságtudományi, valamint az Audi Hungaria Járműmérnöki és a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar végzőseinek tartanak diplomaátadót.

Győr+ 2022.02.17.

Várják az aranydiplomások jelentkezését

A győri Széchenyi István Egyetem díszdiploma-átadó ünnepséget szervez a jogelődjén, a Közlekedési Távközlési és Műszaki Főiskolán (KTMF) végzettek számára. Várják az aranydiplomára jogosultak jelentkezését.

Győr+ 2022.02.16.

A SZE Közép-Európa élvonalába tartozik a kínai hallgató szerint

Pekingben kezdte meg tanulmányait, de végül Európába jött továbbtanulni a Shaofeng Guo, aki hamarosan átveheti járműmérnöki diplomáját a Széchenyi István Egyetemen. A kínai hallgatót a kedvező körülmények mellett a minőségi képzés vonzotta Győrbe. Úgy véli, szakterületén az intézmény a Közép-Európa élvonalában található – a képzés színvonala, a laborok fejlettsége pedig a német egyetemekével vetekszik.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat