Címke: felsőoktatás
Hirdetés
Győr+ 2023.09.25.

Évi 600 millió forinttal ösztönzi a tudományos munkát a SZE

Ösztöndíjjal, a publikációk közlési díjának átvállalásával, adatbázisokra való előfizetéssel és konferenciarészvétel-támogatással is ösztönzi a tudományos munkát a győri Széchenyi István Egyetem. Az intézmény tovább emelte az erre szánt összeget, amely így már megközelíti az évi 600 millió forintot.

Győr+ 2023.09.20.

Európa legjobb egyetemei között a SZE

A top 400 között szerepel a győri Széchenyi István Egyetem a Quacquarelli Symonds (QS) nemzetközi felsőoktatási minősítő szervezet friss, szeptember 20-án közzétett európai ranglistáján. Az intézmény sikerét elsősorban kiváló vállalati megítélésének és a részidős képzések iránti magas nemzetközi hallgatói érdeklődésnek köszönheti.

Győr+ 2023.09.18.

A magyar felsőoktatás napja: rangos díjat kaptak a SZE oktatói

A budapesti Károlyi-Csekonics-palota adott otthont a magyar felsőoktatás napja alkalmából rendezett szeptember 15-i ünnepségnek, amelyen dr. Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára rangos díjakat adott át. A győri Széchenyi István Egyetem két oktatója is kitüntetésben részesült: Borbély Károly, az intézmény Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán és Társadalomtudományi Karának mesteroktatója Apáczai Csere János-díjat, míg dr. Koppány Krisztián egyetemi docens, az egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának vállalati kapcsolatokért felelős dékánhelyettese Trefort Ágoston-díjat vehetett át.

MTI 2023.09.16.

Gulyás Gergely: gyökeres változások lesznek a pedagógusbérekben

A Miniszterelnökséget vezető miniszter bízik abban, hogy a következő másfél-két évben gyökeres változások lesznek a pedagógusbérekben, Gulyás Gergely erről a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szekszárdi tanévindító és épületbemutató ünnepségén beszélt pénteken.

Győr+ 2023.09.13.

Az egyetem fejlődésével ismerkedett az ingolstadti ifjúsági jégkorongcsapat

A Széchenyi István Egyetem nemzetközi és sportkapcsolatai erősítésének jegyében az intézménybe látogatott Győr testvérvárosa, Ingolstadt U20-as jégkorongcsapata. A fiatal sportolók megismerték a győri universitas modern infrastruktúráját és az általa kínált sokszínű lehetőségeket is.

Győr+ 2023.08.30.

Biztosítási és pénzügyi szaktanácsadói szakirányú képzést indít a SZE

A Széchenyi István Egyetem együttműködési megállapodást kötött a CIG Pannónia Csoporttal és a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt.-vel, amelynek eredményeként tovább bővül az intézmény képzési palettája. A biztosítási és pénzügyi szaktanácsadói szakirányú képzés a győri egyetemen indul el elsőként az országban.

Győr+ 2023.08.25.

Első alkalommal rendezett Gólyatalit az egyetem

Több száz elsőéves vett részt a győri Széchenyi István Egyetemen idén először megrendezett Gólyatalin, ahol szórakoztató programok keretében ismerkedhettek egymással. Az esemény azokat is megszólította, akik nem lesznek ott a Gólyahéten, azonban szerették volna megismerni szak- és évfolyamtársaikat a tanév kezdete előtt.

Győr+ 2023.08.09.

A San Beda Egyetem képviselői tanulmányozták a győri campus működését

A több mint 120 éves hagyományokkal rendelkező manilai San Beda Egyetem két elöljárója látogatott a Széchenyi István Egyetemre. A bencés rend által fenntartott Fülöp-szigeteki intézmény képviselőit Sárai-Szabó Kelemen, a győri Szent Mór Bencés Perjelség perjele és az egyetem munkatársai kalauzolták a győri kampuszon.

Hirdetés