Címke: fametszés
Hirdetés
Szerző és fotó: Kárpát Zsolt 2023.02.18.

Nem ördögtől való a metszés

Szombaton délelőtt, a Győrszentiván melletti gyümölcsösben rendeztek bemutató fametszést a győri kertbarátoknak. Az eseményen tapasztalt szakemberek, többek között Ujhelyy Károly mutatta meg, hogyan kell szakszerűen eltávolítani a fákról a felesleges ágakat.

Kárpát Zsolt | Illusztráció: Pixabay 2023.02.16.

Szakemberektől tanulhatunk metszeni

Most hétvégén, szombaton délelőtt nyilvános metszést rendeznek Győr legnagyobb gyümölcsösében. A tavalyi sikeres esemény után a kertbarátok idén is szakemberektől leshetik majd el a metszés fortélyait – monda el a Győr+ Médiának Nagy Szabolcs, a program helyszínéül szolgáló gyümölcsös tulajdonosa.

Győr+ 2023.01.23.

Metszik a fákat a közterületeken

A növények nyugalmi időszakát kihasználva fametszési munkákat végeznek ezekben a hetekben a Győr-Szol Zrt. munkatársai a közterületeken.

Ficsór Dávid, Zombai-Kovács Ákos 2022.06.22.

Jó kezekben a belvárosi gömbkőrisek

Jó kezekben vannak a belvárosi gömbkőrisek, erről a Győr-Szol szakemberei beszéltek a Győr+ Médiának.

Győr+ 2022.06.10.

Fametszés az Ifjúság körúton

Fametszést végeznek június 13-án hétfőn 8 órától az Ifjúság körúton, ami helyenként és időszakosan forgalomkorlátozással járhat. A szakemberek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a forgalmat a lehető legkisebb mértékben zavarják.

Kárpát Zsolt 2022.02.03.

Már metszik a gyümölcsfákat

Elkezdődött a cseresznyefák metszése az egyik legnagyobb győri gyümölcsösben. Nulla fok fölötti hőmérsékletben már elvégezhető a munka, mert ilyenkor a fák kezelése sem okoz problémát a szakembereknek - mondta el a Győr+ Médiának Nagy Szabolcs. A termelő szerint eddig jól alakul a téli időjárás a gyümölcsös tekintetében, és bízik abban, hogy idén tavasszal a reggeli fagyok nem tesznek kárt a termésben.

Zombai-Kovács Ákos 2022.02.02.

Metszik a belvárosi gömbkőriseket

A növények nyugalmi időszakát kihasználva metszik a gömbkőris fákat a belvárosban. Ezeket a fákat nem minden évben kell megmetszeni, a lombkorona rendbetételére csak három-négyévente van szükség.

Hirdetés