Címke: európai parlament
Hirdetés
MTI 2024.07.10.

Gál Kinga: történelmi jelentőségű a Patrióták Európáért frakció megalapítása

Átütő összeurópai sikernek tartja a patrióta, szuverenista jobboldali pártok olyan mértékű összefogását Gál Kinga, amely a Patrióták Európáért frakció megalakulását eredményezte. A képviselőcsoport első alelnöke a Magyar Nemzetnek adott, szerdán megjelent interjújában úgy értékelt, joggal lehet történelmi jelentőségűnek nevezni az Európai Parlament harmadik legnagyobb erejét jelentő frakció megalapítását.

MTI 2024.06.18.

Nem születetett megállapodás az uniós intézmények vezető tisztségeiről

Az Európai Unió állam- és kormányfőinek nem hivatalos munkavacsoráján nem születetett politikai megállapodás az uniós intézmények - az Európai Tanács, az Európai Bizottság - vezetőinek és a külügyi és biztonságpolitikai főképviselőnek a személyéről - tájékoztatott Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben kedd hajnalban.

MTI 2024.06.10.

Megőrizte pozícióját a miniszterelnök pártja Finnországban

Megerősítette pozícióját Finnországban az európai parlamenti választáson Petteri Orpo miniszterelnök jobbközép Nemzeti Koalíciója, amely a szavazatok közel 25 százalékát szerezte meg, 4 százalékponttal többet az előzőnél, ami 4 képviselői helyet jelent neki - derül ki a csaknem végleges eredményekből (99 százalék).

Hirdetés