Címke: erdőgazdaság
Hirdetés
MTI 2024.05.21.

AM: egységben kell szemlélni az erdővel kapcsolatba kerülő ágazatokat

Az erdők szolgáltatásai minden magyar embert megilletnek, éppen ezért egységben kell szemlélni az erdővel kapcsolatba kerülő minden ágazatot, és fontos beszélni a teljes értékláncot lefedő erdő alapú gazdaságról és iparról - mondta az Agrárminisztérium (AM) keddi közleménye szerint a tárca erdőkért és földügyekért felelős államtitkára a Soproni Egyetem Faipari Ágazati Egyeztető Fórumán.

Győr+ | Illusztráció: Depositphotos.com 2022.11.24.

Vége a fenyőerdőknek Magyarországon?

„Az ismeretlen ismerős – a lombos fafajok faanyaga" címmel szervezett tudományos konferenciát a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Akadémiai Bizottsága. Ahogy a cím is utal rá, a november 8-án lezajlott ülésen a hazai lombos fafajok faanyagának tulajdonságait és felhasználási lehetőségeit mutatták be az előadók, a lehető legváltozatosabb szempontok alapján. A kulcskérdés az volt, hogy hogyan válthatjuk ki és helyettesíthetjük lombos fafajokkal a fenyveseket, illetve az általuk adott nyersanyagot.

MTI 2022.10.25.

Csak engedéllyel gyűjthető tűzifa a hazai erdőkben

A magyarországi erdőkben csak engedéllyel, saját szükségletre lehet tűzifát gyűjteni - olvasható a Fatáj online faipari és erdészeti szaklap hétfői összeállításában, amely az erdészetek tűzifagyűjtési előírásait gyűjtötte össze.

Győr+ 2022.09.28.

Hatalmas az érdeklődés a Tűzifaprogram iránt

Jelenleg 800 brigád, több mint 3000 fakitermelő és csaknem 1000 erdészeti munkagép dolgozik az igények mielőbbi teljesítésén a Tűzifaprogramban - közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.

Hirdetés