Címke: ENSZ
Hirdetés
MTI 2023.09.27.

Novák Katalin: a gyermekvállalás menti meg a világot

A gyermekvállalás menti meg a világot - hangoztatta Novák Katalin a Brigham Young University, az Egyesült Államok egyik vezető egyetemének diákjai előtt tartott előadásában kedden az Utah állambeli Provo városban.

MTI 2023.09.17.

Novák Katalin államfő vezeti a magyar delegációt

Novák Katalin köztársasági elnök vezeti a magyar delegációt, amely részt vesz az ENSZ-közgyűlés 78. ülésszakának általános vitáján, ahol az államfő fel is szólal. Egyesült államokbeli tartózkodásán az államfő egyeztet Texas, Utah és Montana kormányzójával is - közölte a Sándor-palota vasárnap az MTI-vel.

MTI 2023.07.17.

New York-i ENSZ ülésen szólalt fel Szijjártó Péter

Sok rendkívül fontos feladat áll az emberiség előtt annak érdekében, hogy meg lehessen őrizni jelenlegi formájában a Földet a következő nemzedékek számára, de erre csakis a világ ismételt blokkosodásának megelőzésével lehet még némi esély - emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn New Yorkban.

MTI 2023.04.21.

Hihetetlenül felgyorsult a tengerszint emelkedése

A globális tengerszint több mint kétszer olyan gyorsan emelkedik, mint a mérések első évtizedében, 1993-2002 között - közölte pénteken a Meteorológiai Világszervezet (WMO), amely egyúttal arra figyelmeztetett, hogy a tendencia a következő évtizedekben folytatódik.

MTI 2023.01.26.

Szijjártó: Magyarország és a magyar nép már nagy árat fizetett az ukrajnai háborúért

Magyarország és a magyar nép máris nagy árat fizetett az ukrajnai háborúért, a nagyhatalmaknak ezért a konfliktus elhúzódásának, eszkalációjának kockázatával járó lépések helyett végre a béketeremtésre kellene fókuszálniuk - szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban az ENSZ Biztonsági Tanácsának csütörtöki nyílt vitáján.

MTI 2022.09.23.

Éhínség kopogtat a világ ajtaján

Sürgős lépéseket sürgetett helyi idő szerint csütörtökön New Yorkban David Beasley, az ENSZ Élelmezési Világprogramjának (WFP) vezetője, aki szerint éhínség kopogtat a világ ajtaján, amely "tökéletes viharral tetézett tökéletes viharral néz szembe".

MTI 2022.06.07.

Magyar elnököt választott az ENSZ közgyűlése

Egy magyar tisztségviselő, Kőrösi Csaba lesz idén szeptembertől egy éven át az ENSZ Közgyűlésének elnöke, ami nagy megtiszteltetés és egyben óriási lehetőség is Magyarország számára - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden, miután az ENSZ Közgyűlése közfelkiáltással megválasztotta a 77. ülésszak elnökét New Yorkban.

Földvári Gabriella 2022.05.04.

ENSZ-küldöttek jártak Győrben

Ismét Győrbe látogatott az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, a küldöttek dr. Dézsi Csaba András polgármesterrel és a menekültügyekért is felelős dr. Pergel Elza alpolgármesterrel egyeztettek.

Hirdetés