Címke: előadás
Hirdetés
Németh Boglárka 2022.09.27.

Színházi sulitúra a Barossban

A színházat viszik az iskolákba Győrben. Az úgynevezett „sulitúra” keretein belül a Győri Nemzeti Színház színészei látogatnak el a város középiskoláiba. A cél a színház népszerűsítése, a színházba járással való kételyek eloszlatása, valamint az aktuális évad bemutatása egy rendhagyó irodalomóra keretein belül.

Győr+ 2022.09.26.

„Forr a világ déli határainknál…”

A nemzetközi migráció sok szempontból megközelíthető társadalmi folyamat, mely az elmúlt években figyelmünk homlokterébe került, hiszen 2015-től kezdődően fokozatosan növekedett a hazánkra nehezedő migrációs nyomás. E migrációs folyamatokat vizsgálhatjuk politikai, társadalmi, szociológiai aspektusból, illetve földrajzi, történelmi megközelítésből is.

Győr+ 2022.09.23.

Magyar évezredek előadás

Grandpierre Attila csillagász, a Vágtázó Csodaszarvas zenekar vezetője, énekese, őstörténet-kutató tart két előadást Győrben a magyarok elődeinek (szkíták, médek, hunok) királyi mágusairól, papkirályairól.

Győr+ 2022.09.22.

Dolgok, amikért érdemes élni

Szombaton 18 órakor kerül sor az Újvárosi esték programsorozat következő előadására. Dolgok, amikért érdemes élni! címmel Duncan MacMillan, angol drámaíró monodrámáját hallhatják az érdeklődők a Székesfehérvári Vörösmarty Színház előadásában.

Győr+ 2022.09.20.

„Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak…” – Európa téli energiaellátása a háború árnyékában

Oroszország már a Krím-félsziget 2014-es illegális annektálása óta nemzetközi szankciókkal néz szembe. Az ez év februári, Ukrajna elleni inváziója óta azonban mennyiségében és minőségében is más ellenlépések történtek az agresszió miatt. A Moszkva ellen bevezetett intézkedések egy része látványos, ugyanakkor a vártnál kevésbé valósította meg a hozzájuk fűzött nyugati reményeket. Azonban a szankciók többi, kevésbé látványos része – amely főleg a technológiai szektort érinti – hosszú távon komoly gazdasági és biztonsági kihívást jelenthet Oroszországnak.

Csapucha Adrienn 2022.09.13.

Szankciók és energiaválság

"Szankciók és energiaválság" címmel új előadásra csábítja az érdeklődőket az MCC, szeptember 15-én.

P. Csapucha Adrienn 2022.08.28.

Jó vígjáték nincs tragédia nélkül!

Már javában zajlanak a munkák a színfalak mögött, hivatalosan is elindult az évad a Győri Nemzeti Színházban. A teátrum a modern komédia megteremtője előtt tisztelegve Molière: A képzelt beteg című vígjátékát mutatja be szeptember 30-án. Az olvasópróba közben a darab rendezőjével, Zakariás Zalánnal beszélgettünk.

Hirdetés