Címke: elektromos autó
Hirdetés
Győr+ 2024.02.19.

A zöld autóipari átállás hatalmas technológiai és politikai siker

Új munkahelyeket és emelkedő béreket hozhat, hogy a magyarországi autóipar átáll az elektromos járművek gyártására – ezt mondják a hirado.hu által megkérdezett elemzők. Az elmúlt időszakban sorra jelentették be a Magyarországon működő vállalatok, hogy jelentős összegeket fordítanak gyártó kapacitásuk átalakítására és növelésére. Orbán Viktor miniszterelnök szombaton arról beszélt, hogy a hazai zöld autóipari átállás hatalmas technikai és politikai siker.

MTI 2023.10.05.

Egyre több hibrid és egyre kevesebb benzines autót vásárolunk

Csökken az érdeklődés a dízelek iránti, továbbra is a hibrid kategóriába tartozó személyautók vezetik az eladási listát Magyarországon. Az első fél évben forgalomba helyezett 53 500 új autónak már 44 százaléka rendelkezett kiegészítő elektromos motorral - közölte csütörtökön az MTI-vel a Jóautók.hu portál.

MTI 2023.04.19.

Egymillió fölé emelkedett az EU-ban forgalomba helyezett új autók száma

Márciusban az egy évvel korábbihoz képest 28,8 százalékos növekedéssel 1,087 millió új személygépkocsit helyeztek forgalomba az Európai Unióban. Januárban 11,3 százalékos, februárban 11,5 százalékos volt az éves növekedés, de a magyarországi adatok is figyelemre méltók.

Nagy Viktor 2022.09.09.

Álomszép valóság

A villanyautózás a jelen. Az Audi jövőbe mutató technikája a Q4 Sportback kupé-crossoverben a formáján és prémium extralistán keresztül akar és tud érvényesülni.

MTI 2022.02.11.

Akksiban is nagyot villant az Opel

Az Opel két éven belül minden modelljét kínálja majd teljesen elektromos változatban, akkumulátoros hajtással. Az Opel elektromos autó hatótávolságának növelése érdekében jelentős akkumulátor-technológia fejlesztési beruházást hajt végre - jelentette be Uwe Hochgeschurtz, az Opel vezérigazgatója az Augsburger Allgemeine című lapnak adott pénteki interjúban.

Hirdetés