Hirdetés
Címke: egyház
Hirdetés
Győr+ 2020.09.06.

Jubiláns házaspárokat köszöntöttek

Két idős házaspár hatvanöt együtt töltött évért mondott köszönetet az Úristennek és egymásnak szeptember 5-én a győri Püspökvár kertjében, ahol a Győri Egyházmegye számos jubiláns házaspárját köszöntötték szentségi házasságkötésük kerek évfordulója alkalmából.

Földvári Gabriella 2020.07.15.

Felújítások az egyházi turizmus érdekében

Szent Benedek szobra és a Pax (béke) felirat fogadja az érkezőt a Széchényi téri Szent Mór Bencés Perjelség Rendházának bejáratánál, ahol a megújult portát és boltot szerdán mutatták be a sajtó képviselőinek.

Wagner Tamás 2020.05.31.

Pünkösd – az új élet hajnala

A lelkünk mélyén mindig vágytunk arra, hogy valóságos, személyes kapcsolatba kerüljünk egy emberek feletti intelligenciával, a mindent létrehozó személlyel, erővel. Ez történt meg csaknem kétezer évvel ezelőtt pünkösdkor Jeruzsálemben, amikor Isten egy régi tervét valósította meg egészen elképesztő módon.

Győr+ 2020.05.30.

Pünkösdi istentiszteletekre várják a híveket

Pünkösd vasárnap és hétfőn is istentiszteletekre várják a híveket a Kossuth utcai református templomba, azonban néhány fontos szabályt be kell tartani ezeken az alkalmakon.

Győr+ 2020.05.18.

Győri emlékek II. János Pál pápáról

Ma, május 18-án lenne száz éves II. János Pál pápa, aki 76 évesen, egy esős, szeles szeptemberi napon, 160 ezer hívő előtt celebrált szentmisét Győrben, az Ipari Parkban.

MTI 2020.04.29.

Óvatosságra szólított Ferenc pápa

Az óvintézkedések enyhítésének a római kormány által elrendelt ütemezése mellett szólalt fel Ferenc pápa kedden, miután az olasz püspöki kar (Cei) korábban élesen bírálta a miniszterelnököt a templomok bezárásának meghosszabbítása miatt.

Győr+ 2020.04.27.

Találékonyak a plébánosok

Egyre találékonyabbak országszerte a plébánosok: mindent megtesznek azért, hogy a hívők ne maradjanak szentmise nélkül hétről hétre. Előszálláson például autós misét tartanak már húsvét óta, hasonlóan az autós mozihoz. A hívők kocsiból hallgathatják a misét, sőt aktív résztvevők is: a ministránsok helyett ugyanis ők csengetnek, de már dudaszóval – hangzott el az M1 Híradójában.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat