Címke: egyház
Hirdetés
Győr+ 2024.04.09.

Megújulva a szolgálatban

Huszonöt résztvevővel tartotta meg április 6-án idei első szakmai napját a Győri Egyházmegyei Karitász, melyre az egyházmegye plébániáin működő önkéntes csoportok vezetőit várta.

Szigeti Sándor 2024.03.30.

Keresztútjárást tartottak Győrben

Jézus kereszthalálának napján, Nagypénteken idén is több száz hívő járta körbe a győri keresztutat. A menet hagyományosan a Káptalandombról indult.

Zombai-Kovács Ákos 2024.03.28.

Húsvét: az élet diadala

A húsvét fő üzenete a keresztények hitében Jézus Krisztus feltámadásához kötődik. Arról szól, hogy Isten győzedelmeskedett a halál fölött. Erről beszélt Híradónknak a Szent Kamillus templom plébánosa.

Győr+ 2024.03.25.

Passió a szabadhegyi reformátusoknál

Március 29-én, Nagypénteken, a szabadhegyi református templomban a gyülekezet tagjai Jézus szenvedéstörténetét, a Passiót viszik színre.

P. Csapucha Adrienn 2024.03.21.

Több tonnányi tartós támogatás

A Győri Egyházmegyei Karitász hosszú évek óta sikerrel vesz részt a Tartós Szeretet elnevezésű országos segélyakcióban, mellyel idén több mint 7,5 tonnányi adományt gyűjtött a szervezet térségünkben, így több mint 300 családot tudnak támogatni a kereszténység legnagyobb ünnepéhez közeledve. Új kezdeményezésként 30 szegény sorsú családnak speciális húsvéti adománycsomagot is kiosztott a karitász – erről is szó esett a központjukban csütörtökön rendezett eseményen.

Győr+ 2024.03.21.

Fába vésett szentek

Demeter József fafaragó-szobrász (Marosszentanna, Erdély) alkotásait bemutató tárlat nyílik „Fába vésett szentek” címmel 2024. március 25-én, Nagyhétfőn 17.00 órakor a Triangulum Galériában (Győr, Gutenberg tér 2.).

Pulai Sarolta 2024.02.21.

Kezdetét vette a böjti időszak

Február 17-ével megkezdődött a negyvennapos böjt, amellyel a keresztények húsvétra, Jézus feltámadásának ünnepére készülnek.

Győr+ 2024.02.19.

A dolgok ismerete

A Győri Egyházmegye, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Győri Szervezete és a Bencés Diákok Győri Egyesülete közös szervezésében Szikora Józsefnek, a Magyar Katolikus Rádió főszerkesztőjének A dolgok ismerete című kötetét bemutató beszélgetésre kerül sor február 27-én (kedden) 17.00 órai kezdettel, a Szent László Látogatóközpont rendezvénytermében (Győr, Káptalandomb 11., bejárat a székesegyház apszisa felől).

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2024.01.24.

Felújításból felújításba

A 2023-as év a felújításokról és az átadásokról szólt a nádorvárosi Szent Kamillus Plébánián, ahol a tervek szerint, idén is folytatódnak a munkák. Pörgős 2024-re számít a templom plébánosa, aki bízik a hívek támogatásában, hiszen az orgona és a plébániaépület modernizációja is több millió forintos tétel. Berkes Gyula arról is beszélt, hogy bár a népszámlálás adataiból az derült ki, hogy Magyarországon egyre kevesebben gyakorolják vallásukat, a Szent Kamillus közössége szerencsére nem csökken.

Hirdetés