Címke: egyház
Hirdetés
Győr+ 2023.01.04.

Bencés perjel: hit, remény és szeretet kell 2023-ban is

Győrben a Bencés rendház és iskolaközpont évek óta folyamatos fejlődésen megy keresztül. Kormányzati támogatással megújult már a templom, a Llyod-palota, a 2022-es év végén indult projekt középpontjában pedig a rendház tetőterének beépítése továbbá a tető cseréje áll.

MTI | Fotó: MTI/Krizsán Csaba 2023.01.02.

Gyászmisén búcsúztak Győrben XVI. Benedek pápától

XVI. Benedek emeritus pápára emlékeztek Győrben. A gyászmisét Veres András győri megyés püspök vezette. A hivataláról lemondott egyházfőt január 5-én helyezik örök nyugalomra a Vatikánban.

MTI 2022.12.31.

Erdő Péter: XVI. Benedek meghatározó személyisége volt az egyháznak

Mély fájdalommal fogadtam Benedek pápa halálhírét. Teológusként, bíborosként, hivatalban lévő, majd visszavonult pápaként meghatározó személyisége volt egyházunk életének - olvasható Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek nekrológjában, amelyet az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye juttatott el az MTI-hez.

Győr+ 2022.10.04.

„Legyőzetve győz…”

Szeptember 26-án a győri MCC-ben Arató György a Nemzeti Emlékezet Bizottságának munkatársa tartott előadást a "Kommunista egyházüldözés a Kárpát-medencében" címmel. A szakmai rendezvényen sok érdeklődő vett részt, akik az előadást követően a témát részletesen bemutató Küzdelem a lelkekért című kiállítást is megtekinthették.

Győr+ 2022.07.26.

Urunk színeváltozása búcsú Győr-Újvárosban

A Győr-újvárosi egyházközség szeretettel hívja és várja a híveket templomuk titulusának, Urunk Színeváltozása búcsú-ünnepére. Augusztus 6-án, szombat este 18 órakor kezdődik az ünnepi búcsúi szentmise, amelyet dr. Lukácsi Zoltán székesegyházi mesterkanonok mutat be.

Hirdetés