Hirdetés
Címke: EESZI
Hirdetés
Ficsór Dávid 2021.11.18.

Negyven éves lett a Kálóczy téri Idősek Klubja

Fennállásának 40. évfordulóját ünnepelte csütörtökön az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Kálóczy téri Idősek Klubja. A jeles évforduló tiszteletére egy ünnepséget szerveztek az időseknek, ahol Kányai Róbert, az EESZI Győr igazgatója köszöntötte a résztvevőket.

Ficsór Dávid 2021.09.28.

Egy nap az egészség jegyében

Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény „Győr-Újváros szociális városrehabilitációhoz kapcsolódó társadalmi együttműködést erősítő komplex program” című projektjének újabb eleme valósult meg kedden. Az „Egy nap az egészség jegyében” rendezvényen a városrészben élők egészségügyi szűrővizsgálatokon és egészségmegőrző programokon vehettek részt. A résztvevő idősek szerint nagyon hasznosak az ilyen és ehhez hasonló események.

Ficsór Dávid 2021.09.23.

„Érik a szőlő, hajlik a vessző”

Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény egy TOP program keretében konzorciumi partnerként pályázatot nyert „Győr-Újváros szociális városrehabilitációhoz kapcsolódó társadalmi együttműködést erősítő komplex program” címmel. Ennek keretében rendezett szüreti játékokat a napokban, melyen a városrészben élő idősek és gyerekek vettek részt.

Németh Boglárka 2021.09.21.

Alzheimer világnap: Séta a demens betegekért

Szeptember 21, az Alzheimer Világnapja- ennek alkalmából tavalyhoz hasonlóan, idén ismét sétát szervezett az EESZI és az Alzheimer Café Győrben. A sétával a demenciára hívták fel a társadalom figyelmét, amely egyre több idős embert, valamint rajtuk keresztül egyre több családot érint.

Győr+ 2021.05.30.

A volt iskolába költöznek az orvosok és a védőnők

Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr tájékoztatása szerint a József Attila út 85. szám alatti védőnők május 25-től, a felnőtt- háziorvosok, gyermekorvosok május 31-től a rendelő felújításának ideje alatt a 9028. Győr, Arató út 3. szám alatti épületben rendelnek.

Kárpát Zsolt 2021.05.21.

Tudásbővítés és érzékenyítés

Becslések szerint Magyarországon negyed millióan élnek demenciával és 90 százalékukról a családtagoknak kell gondoskodniuk. - hangzott el a Győri Városházán azon a projektzáró rendezvényen, ahol összefoglalták a 2018 –ban indult program eredményeit.

Győr+ 2021.05.20.

Demencia és idősellátás a Konkrétban

Pénteken este 21:35-kor a Győr Plusz Televízióban ismét jelentkezik a Konkrét című műsorunk, amelynek vendégei Kányai Róbert az EESZI igazgatója és Király Csabáné igazgatóhelyettes.

Győr+ 2021.01.21.

Négy keréken érkezik a házi segítségnyújtás

A jövőben még gördülékenyebben, a nehezen megközelíthető területeket is könnyedén elérve működhet a házi segítségnyújtás rendszere, miután a feladatok ellátásához az önkormányzat egy új autót biztosított.

Zombai-Kovács Ákos 2021.01.18.

Elismerés a hiánypótló munkáért

Hiánypótló munkájáért kapott országos szintű elismerő oklevelet a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény. A 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány az EESZI demenciával foglalkozó, ismeretterjesztő tevékenységéért részesült az elismerésben, ami komoly visszajelzés a szakemberek számára.

Szabó Csilla 2020.10.09.

Hasznos ismeretek a demenciáról

A Nemzetközi Alzheimer-társaság felmérése szerint 2015-ben a demenciával élő emberek száma a világon 46,8 millió lehetett, a betegek száma 2030-ra globálisan elérheti a 74,7 milliót. Az egészségügyi és a szociális ellátórendszer mellett a hozzátartozókra is nagy terhet ró a demenciával élő idős ember gondozása. A családtagok gondozásra-ápolásra való felkészítése mellett azonban elengedhetetlen a szakmai, társadalmi, lakossági érzékenyítés is.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat