Címke: EESZI
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2023.01.23.

Farsangi mulatság fánkkal és sok zenével

Nehéz időszak volt az elmúlt két év az idős embereknek, a kényszerű bezártság különösen megviselte őket. Vajon mire számíthatunk idén, milyen programokat szerveznek az otthonok lakóinak és a nyugdíjasklubokba járóknak? – erről kérdeztük Kányai Róbertet, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatóját.

J. Kovács Andrea 2023.01.19.

Nyitást terveznek a szociális intézményekben

Az egészségügyi alapellátási feladati mellett az idősek gondozásához kapcsolódó szociális alapszolgáltatás és szakosított ellátás feladatait végzi Győrben az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény, vagyis az EESZI. Kányai Róbert igazgatóval beszélgettünk a feladatokról.

Győr+ 2023.01.04.

2023-ban is egymásra támaszkodnak

Az EESZI-t is megtépázta 2022-ben az energiaválság, előtte pedig a covid. Kányai Róbert, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatója szerint számukra fontos a hármas egység, amely az idősekből, az EESZI dolgozóiból és a hozzátartozókból áll, ez az összetartás sok mindenre képes.

Németh Boglárka 2022.12.13.

Óvodások vittek adventi hangulatot az idősekhez

Meglepetéssel készült az egyik győri magánóvoda az EESZI Kálóczy téri Idősotthonának lakói számára. Az óvodások kis manónak öltöztek és karácsonyi hangulatú ünnepi műsorral készültek az idős lakóknak. Volt ének, tánc és zene, meg még egy kis hó is.

J. Kovács Andrea 2022.11.24.

Kulturális vetélkedőt szerveztek a nyugdíjasoknak

Az idősebb korosztály képviselői töltötték meg a fiatalok kedvelt szórakozóhelyét, a Bridge Csónakházat csütörtök délután. Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI) ugyanis „Ki mit tud?” vetélkedőre hívta nyugdíjas klubjainak tagságát. A szereplők heteken, hónapokon át készültek a mai bemutatóra, ezzel számos tartalmas órát szerezve maguknak és egymásnak. Az előadások között voltak vidám színházi jelenetek, versek, prózai darabok és énekszámok.

Kárpát Zsolt 2022.10.28.

Testi-lelki egészség másként

Illat, masszázs és egyéb terápiával ismerkedhettek meg Semmelweis utcai Idősek Klubjának tagjai csütörtökön délelőtt. Az eseményen a szépkorúaknak a szakemberek olyan eljárásokat mutattak be, amelyeket a hagyományos orvosi kezelés mellett hatékonyan alkalmazhatnak a hétköznapokban.

J. Kovács Andrea, Szeredi Zsófia 2022.08.01.

A csodálatos anyatej

Mi az? Minden szükséges anyag megtalálható benne, ingyenes és mindig kéznél van. Talán már többen rájöttek: ez bizony az anyatej, amelynek ma van a világnapja. Az ünnep alkalmából szép programmal kedveskedett az Újvárosban élő édesanyáknak az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény által működtetett védőnői szolgálat.

J. Kovács Andrea 2022.06.14.

Barokk táncok az idősotthonban

Képzeletbeli utazásra hívták és egészen a barokk korig repítették ma délelőtt a Kálóczy téri idősek otthonában élőket és tizenkét nyugdíjas klub tagjait.

Németh Boglárka 2022.06.07.

Bűnmegelőzési nap időseknek

Biztonságosan az ÚJ-városrészben” címmel tartott programot az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény a Bercsényi ligetben kedden. Az esemény Győr-Újváros szociális városrehabilitációjához kapcsolódó társadalmi együttműködést erősítő komplex programjának része, mely során a város nyugdíjasklubjai vehettek részt a rendőrség és a katasztrófavédelem bűnmegelőzési tanácsadásain. A parkban standokat állítottak fel, ahol az idősek teszteket tölthettek ki, előadásokon vehettek részt, mindezt a közösségükkel együtt.

Győr+ 2022.04.24.

Az idősek életminőségén szeretnének javítani

Gondoskodjunk közösen! Ezt a címet és mottót kapta az a projekt, amelyet a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI), illetve a Szlovákiában működő, somorjai Ambrózia Idősek Otthona indított el közösen. Az idősekről való megfelelő gondoskodás nemcsak a családoknak jelent nagy kihívást, hanem a szakembereket is folyamatos tanulásra ösztönzi. A négy hónapon át tartó projekt célja az volt, hogy az illetékesek az erőforrásaikat maximálisan kihasználják a szépkorúak életkörülményeinek javítása érdekében.

Hirdetés