Címke: drón
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2023.08.25.

Drónok diadala a győri parton

Augusztus 25-e és 27-e között az Aranypart II. melletti tisztáson felállított pályán felzúgnak a versenypilóták által vezérelt drónok. Városunk szolgál otthonául ugyanis a Drone Racing World Cup Hungary 2023-as versenyének, melyet a győri campus, a tatabányai Edutus Egyetemmel szervez, a Cloud for Intelligent Airplace Zrt., valamint a Magyar Drón és Multirotoros Egyesület szakmai közreműködésével. A futam a Magyar Bajnokság záró futama is egyben.

Győr+ 2023.08.17.

Nemzetközi drónversenynek ad otthont a SZE

A győri Széchenyi István Egyetem és a tatabányai Edutus Egyetem szervezésében, a Cloud for Intelligent Airplace Zrt., valamint a Magyar Drón és Multirotoros Egyesület szakmai közreműködésével kerül sor a Drone Racing World Cup Hungary 2023 nemzetközi versenyre a győri campus szomszédságában augusztus 25–27-én. Az Aranypart II. melletti tisztáson felállított pályán versenypilóták által vezérelt drónok csapnak össze egymással. Az esemény ingyenesen látogatható, amelyre minden érdeklődőt várnak.

Győr+ 2023.07.24.

Dróntámadás érte Moszkvát

Orosz és ukrán oldalon is támadásokat hajtottak végre hétfő hajnalra virradóan a harcoló felek.

Győr+ 2023.07.11.

Magyar fejlesztésű, sugárhajtású katonai drónt mutattak be

A haderőfejlesztés csak a magyar védelmi ipar kiépítésével lehet sikeres - hangsúlyozta a védelmi innovációért felelős miniszteri biztos a magyar fejlesztésű, pilóta nélküli repülőgép első hivatalos bemutatóján hétfőn a Bakony Harckiképző Központ nullponti gyakorló- és lőterén.

Földvári Gabriella 2023.06.14.

Drónos szúnyoggyérítés elsőként Győrben

Az országban először Győrben tesztelték a drónos szúnyoggyérítést. Szerdán a Kovalter környékén szállt fel a drón, hogy az előre meghatározott pontokon elvégezze a biológiai gyérítést.

Győr+ 2023.06.11.

Ismét nagyot szólt a Quimby! – galéria!

Ahogy arról szombaton este beszámoltunk, a Quimby koncerttel és az azt követő különleges drónshow-val hivatalosan is kezdetét vette a nyár Győrben!

Győr+ 2023.04.05.

Drónokkal a zöldhatárban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiemelt feladata – az illegális tevékenység megakadályozása érdekében – az ország zöldhatárainak ellenőrzése. Ezeken a határszakaszokon a csempészek a legkülönfélébb módszerekkel, például drónnal, sárkányrepülővel, kisrepülővel próbálják bejuttatni árujukat. A NAV saját beszerzései mellett most külső forrásból is érkeztek a határ ellenőrzését támogató felszerelések: a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. felajánlásának köszönhetően új drónokkal bővül a pénzügyőrök arzenálja.

Hirdetés