Hirdetés
Címke: drón
Hirdetés
Ficsór Dávid 2022.07.29.

Drónnal vadásztak a szabálytalankodókra

A csütörtöki „Lavina” akció után pénteken ismét fokozott ellenőrzést tartott a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a forgalmasabb Győr környéki helyszíneken. Ezúttal speciális drónnal támogatták a földi egységek munkáját.

Győr+ 2022.06.23.

Sikeres autonóm repülések és kamerastabilizációs tesztelések

Újabb fontos állomásához érkezett a győri Széchenyi István Egyetemen az előfutár drón fejlesztése, amely májusra eljutott a saját fejlesztésű robotpilótával való repülésekig és a kamerafelvételek gyűjtéséig. A sikeres tesztek videófelvételeken is megtekinthetők.

Győr+ 2022.06.16.

Hagyományteremtő mezőgazdasági drónverseny a SZE-n

A Széchenyi István Egyetem és az Edutus Egyetem a Digitális Agrárakadémia támogatásával és az ABZ Drone Kft. szakmai partnerségével, idén először rendezte meg az Edu Agro Drone Cup mezőgazdasági drónversenyt. A hagyományteremtő esemény helyszíne a Széchenyi-egyetem mosonmagyaróvári karának tangazdasága volt. Az intézmény a fenntartható gazdálkodás és a jövő technológiáinak elterjedése érdekében tett erőfeszítéseinek megfelelően nemcsak a drónok világába engedett betekintést, de fókuszba került a precíziós mezőgazdaság is.

Győr+ 2022.05.13.

Nívós drónverseny házigazdája volt az egyetem

Történetében először drónversenynek adott otthont a győri Széchenyi István Egyetem. Az Aranypart II. melletti tisztáson felállított pályán távirányítással vezérelt kvadkopterek, azaz négyrotoros drónok csaptak össze egymással a Nemzetközi Repülőszövetség (FAI) által elismert, hivatalos futamon, amely egyben a magyar bajnokság második állomása is volt.

MTI 2022.03.11.

Egy TU-141-es drón zuhant le Zágrábban

Egy, a légtérben a radarképernyőn időnként érzékelhető repülő tárgyat észlelt a Magyar Honvédség légtérvédelmi szolgálata 2022. március 10-én az éjszakai órákban Magyarország légterében. A repülő eszköz, mint később beigazolódott egy TU-141 típusú drón volt, amelyet az utóbbi időben az elavultsága miatt elsősorban kiképzési légicélként alkalmaztak. Ilyen eszközzel az ukrán, de korábban az orosz hadsereg is rendelkezett.

Győr+ 2022.03.08.

Drónokat fejleszt a Széchenyi István Egyetem új hallgatói csapata

A győri Széchenyi István Egyetem fontos szereplője a hazai drónkutatásnak, és a szakemberek oktatásában is jelentős szerepet játszik. A hallgatók bevonását, a kutatói utánpótlás biztosítását a közelmúltban megalakult SZEviation hallgatói csapat is segíti. A fiatalok drónfejlesztéssel és versenyzéssel foglalkoznak, sőt versenyeket is szerveznek.

Győr+ 2021.01.14.

Drónmérnököket képez az egyetem

A győri Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központja az országban először indít – az 5G alapú modern technológiák ipari, mezőgazdasági és környezetvédelmi célú alkalmazásaihoz szorosan illeszkedő – drónirányító és -adatelemző szakirányú képzést. Ennek során a hallgatók a drónok kezelésén és biztonságos üzemeltetésén túl a légifelvételezés során kapott adatok feldolgozásához kapcsolódó ismereteket is elsajátítják.

Mireider Máté 2020.12.28.

Vége a szabad drónozásnak

Államilag előírt alkalmazást kell használnia mindenkinek, aki drónnal szeretne repülni, bizonyos súlykorlát felett pedig vizsgához kötött a gépek használata. Súlyos milliókat fizethet, aki engedély nélkül repül.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat