Címke: Csernobil
Hirdetés
MTI 2022.03.31.

Folytatódnak a béketárgyalások, az oroszok elkezdtek elvonulni Csernobiltól

Az Ukrajnát megszálló orosz erők elkezdtek elvonulni a csernobili atomerőműtől, amely felett az ellenőrzést már a háború első napjától átvették, illetve a Kijevtől északnyugatra lévő gosztomeli repülőtértől, amelyet egy nappal később foglaltak el - közölte egy meg nem nevezett amerikai külügyminisztériumi tisztségviselő.

Győr+ 2022.03.28.

Több mint tízezer hektár erdő ég Csernobilnál

Több mint tízezer hektár erdő áll lángokban a csernobili atomerőmű körüli, úgynevezett tiltott zónában a térségben zajló harci cselekmények miatt - közölte Ljudmila Denyiszova ukrán emberi jogi biztos, akit az Ukrajinszka Pravda hírportál idézett.

Győr+ 2022.03.24.

Tűz volt Csernobilban, Zelenszkij világméretű tiltakozásra szólít – cikkünk frissül!

Több tüzet eloltottak a csernobili zárt zónában, de néhány továbbra is ég - közölte szerda este a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ). Zelenszkij világméretű tiltakozásra szólította fel a világ polgárait, arra biztatva, hogy vonuljanak az utcára, tiltakozzanak országa orosz megszállása ellen. Csütörtökön is folyamatosan tudósítunk a háború eseményeiről.

Győr+ 2022.03.22.

Veszélyben a vízellátás: a kormány segít Beregszászon – cikkünk frissül!

Hétfőn felváltották a csernobili nukleáris hulladéktárolókat üzemeltető, három hete folyamatosan dolgozó, egyetlen műszaknyi személyzet másik felét is, miután vasárnap már távozhatott a személyzet egyik fele - jelentette be az ENSZ nukleáris megfigyelőközpontja, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ). Kedden is tudósítunk az immár 27 napja dúló háborúról.

Győr+ 2022.03.21.

Magyar egészségügyi szállítmány indult Ukrajnába – cikkünk frissül!

A kijevi Podil városrészben lakóházakat és egy bevásárlóközpontot ért orosz tüzérségi támadás vasárnap este, közben sikerült leváltani a csernobili nukleáris hulladéktárolókat üzemeltető személyzet felét ukrán szakemberekkel. Hétfőn is tartsanak velünk, hiszen folyamatosan beszámolunk a háború történéseiről.

Győr+ 2022.03.13.

Újra van áram Csernobilban!

Az áramszolgáltatás helyreállásáról a csernobili erőművet fenntartó Enerhoatom számolt be.

MTI 2022.03.11.

Nincs kapcsolat Csernobillal, találat ért egy kísérleti atomreaktor épületet

Az ukrán parlament arról adott hírt, hogy az orosz erők Harkovban tüzérségi tűz alá vettek egy kutatóintézetet, ahol egy kísérleti atomreaktor is található. A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) Bécsben közleményt adott ki, amely szerint az ukrán vezetés arról értesítette, hogy immár minden kapcsolata megszűnt az egykori csernobili atomerőművel.

Győr+ 2022.03.09.

Bizonytalanság van Csernobil körül – cikkünk frissül!

Az egykori ukrán atomerőmű, Csernobil egyre inkább elszigetelődik a külvilágtól, mióta az orosz egységek elfoglalták - közölte kedden a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ). Közben hajnalban robbanások történtek az ukrán fővárosban. Szerdán is beszámolunk a háború eseményeiről, kövesse folyamatosan frissülő tudósításunkat.

Földvári Gabriella 2021.11.15.

Orvos voltam Csernobilban

Dr. Szöllősy Tibor ideggyógyász főorvos tart előadást november 17-én (szerdán) 17 órakor a SZE Apáczai Karán ( Liszt F. u. 42).

Hirdetés