Címke: családfakutatás
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2023.11.25.

Izgalmas hobbi a családkutatás

Kik voltak az őseim? Hol éltek? Honnét származik a családom? Ezekre a kérdésekre segít választ adni a családfakutatás, mely egyre népszerűbb időtöltés városunkban is. Vannak, akik csak a saját családjukat, vannak, akik a szűkebb-tágabb pátriájuk családjait, és olyanok is, akik elsősorban egy-egy település helytörténetét kutatják. Vannak teljesen kezdők, és akadnak, akik több évtizedes helytörténeti munkásságot tudnak felmutatni, vagy éppen könyvtárosok, levéltárosok.

J. Kovács Andrea 2023.05.01.

Ezer szállal köt a múlt

Műhelykonferenciát tartottak a családfakutatók nemrég. A rendezvényt – a Magyar Családtörténet-kutatók Egyesülete támogatásával – a Győri Hely- és Családtörténet-kutatók Baráti Társasága szervezte, mely azért jött létre, hogy összefogja és segítse a téma iránt érdeklődőket. A szervezet elnökével, Kovács Balázzsal beszélgettünk.

J. Kovács Andrea 2021.02.26.

Családfa húszezer névvel

Elsőként Győrben alakult meg a Magyar Családtörténet-kutató Egyesület helyicsoportja. A járvány miatt online módon, videokonferencia keretében tartotta első megbeszélését a csoport, amelynek célja, hogy összefogja a városban és környékén élő, családkutatás iránt érdeklődőket.

Hirdetés