Címke: bűnmegelőzés
Hirdetés
MTI 2023.09.26.

A rendőrség nevében küldenek SMS-t csalók

A rendőrség nevével visszaélve küldenek adathalász SMS-t csalók - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden közleményben.

Havassy Anna Katalin 2023.09.26.

„Megkérdezem a szüleim!” – bűnmegelőzési tanácsok a gyermekneveléshez

Javában tart az iskola, lassan a szülők és a gyermekek is visszarázódnak a vakáció utáni hétköznapokba. Éppen itt az ideje tehát, hogy egy kicsit felelevenítsük, mit is tehetünk meg közösen azért, hogy gyermekeink a lehető legnagyobb biztonságban legyenek iskolába menet, onnan hazajövet, és mondjuk a játszótéren is. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya ahogy eddig mindig, most is a segítségünkre volt.

MTI 2023.09.25.

Osztálytársa megölését tervezte a győri fiú

Emberölés előkészületének bűntette miatt vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség egy 16 éves fiú ellen, aki tavaly ősszel egyik osztálytársa megölésére készült - közölte a vádhatóság hétfőn az MTI-vel.

Szerző és fotó: Bajzát Zsuzsi 2023.08.25.

Az online biztonság titka a tudatos jelenlét

Ma már szinte nincs olyan ember a környezetünkben, akit ne akarták volna internetes, vagy telefonos csalók átverni. A technika fejlődésével a bűnözők eszközei is megváltoztak, és sajnos az a tapasztalat, hogy a lakosság nem ebben az ütemben reagál a csalásokra. A figyelemfelhívás, és az edukáció volt a célja a Győr+ Rádió péntek reggeli beszélgetésének.

Havassy Anna Katalin 2023.07.28.

Óvatosan, rengeteg a csaló!

Távol álljon tőlünk az ijesztegetés, de sajnos tényleg egyre több embert vágnak át az interneten. A csalók napról-napra dörzsöltebbek lesznek, s igazából csak önmagunk akadályozhatjuk meg, hogy áldozattá váljuk. Ehhez pedig tisztában kell lennünk a főbb veszélyforrásokkal. A rendőrség segít, hogy lehető legjobban felvértezzük magunkat, a többi tényleg rajtunk múlik.

Zombai-Kovács Ákos 2023.06.24.

Szombaton is népszerű volt a bringajelölés

A Győri Rendőrkapitányság udvarára várták szombaton azokat a kerékpár tulajdonosokat, aki szerettek volna élni a lehetőséggel. A rendőrség ezúttal is az önkormányzat támogatásával hirdette meg a programot, melyre közel 100-an érkeztek, reggel 9-től egészen 13 óráig.

Havassy Anna Katalin 2023.06.02.

Védje autóját, használjon kerékőrt!

Sajnos több autóst is kellemetlen meglepetés érte a napokban Győrben, mert a gumijukat felnistől ellopták. A rendőrség természetesen nyomoz, s reméljük hamarosan meglesznek az elkövetők. Ám addig is néhány tanács, amellyel megelőzhetjük a keréklopásokat.

J. Kovács Andrea 2023.05.11.

Szenior Szalon: premier csütörtök este a Győr+TV-ben!

Ismét izgalmas témákkal jelentkezik a Szenior Szalon. A Győr+ TV május 11-én, csütörtökön 20.25 perckor kezdődő második műsorában ellátogatunk a Barabás Festőkörbe, részt veszünk a csanaki örömtáncosok bemutatóján és egy jót beszélgetünk az egykori RÁBA ETO legendás csatárával, Szabó Ottóval.

J. Kovács Andrea 2023.04.20.

„Élet-Cél” a fiataloknak

Nem mindennapi rendezvény helyszíne volt a vármegyei rendőr-főkapitányság. Az Élet-Cél elnevezésű rendezvénysorozat részeként két katolikus pap, Orsós Zoltán és Henczel Szabolcs plébánosok tartottak előadást a jelenlévőknek. Az eseményt Mága Zoltán hegedűművész koncertje koronázta meg.

Zombai-Kovács Ákos 2023.04.18.

Legyenek óvatosabbak az idősek!

Fontos, hogy körültekintőek és megfontoltak legyenek az idősek, mert sajnos ők a bűnelkövetők egyik fő célcsoportja. Erről a vármegyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője beszélt nyugdíjas magazinunk felvételén.

Hirdetés