Címke: biztonság
Hirdetés
Győr+ 2023.02.08.

Áramszünet esetén figyeljünk a fűtési rendszerünkre is

Legutóbb február 4-én szombaton, a szeles, viharos időjárás következtében volt tapasztalható áramszünet Győr-Moson-Sopron vármegye területén, ekkor összesen 3553 fogyasztói helyen szünetelt átmenetileg a szolgáltatás. Az elektromos áramot használó fűtési rendszerek ilyenkor könnyen veszélyforrássá válhatnak - figyelmeztet a katasztrófavédelem.

Németh Boglárka 2023.01.18.

Intenzív lesz 2023 a városrendészeknek is

2023-ban is folytatják a kemény munkát a városrendészek Győrben. 2022-ben is azért dolgoztak, hogy a város rendben legyen, lakói pedig biztonságban érezhessék magukat. Miletics Mór, a szervezet szakmai igazgatója úgy fogalmazott: a városrendészet maga a rend, amelynek célja, hogy a közterület védelmi feladatok mellet úgy dolgozzanak, hogy az egyéb rendvédelmi szervek munkáját is segítsék és kiegészítsék.

Győr+ 2023.01.10.

Aki a vonat tetejére felmászik, az életét kockáztatja!

Idén már többen szenvedtek súlyos égési sérüléseket, amikor vasútüzemi területen felmásztak egy szerelvényre vagy a felsővezeték tartóoszlopára. A balesetekben ismét fiatalkorúak is érintettek. A MÁV kéri a szülőket és pedagógusokat, nyomatékosan hívják fel a fiatalok figyelmét arra, hogy vasútüzemi területen tartózkodni életveszélyes és tilos!

Győr+ 2023.01.02.

Vezessünk biztonságosan a ködben is

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsait megfogadva a gépjárművezetők sokat tehetnek a közlekedési balesetek elkerülése érdekében a ködös időszakban, a nehezített látási viszonyok ellenére is.

Győr+ 2022.12.23.

Bővült a megbízható szén-monoxid-érzékelők listája

A katasztrófavédelem weboldalán évek óta elérhető a megbízható és a kerülendő szén-monoxid-érzékelők listája. Külön listán szerepelnek a megbízható készülékek, és azok is, amelyek működése nem felel meg az elvárt színvonalnak, így hamis biztonságérzetet adnak. A pozitív lista most új készülékkel bővült.

Németh Boglárka 2022.10.03.

Konferencia az idősek biztonságáért

Szakmai konferenciát szervezett „Idősen biztonságban” címmel a megyei rendőr-főkapitányság a kereskedelmi és iparkamarában hétfőn. A program célja az volt, hogy az Idősek Világnapja alkalmából bemutassák és felhívják a figyelmet az idősek életkorából, fizikai és mentális állapotából fakadó veszélyekre. A rendőrséggel együttműködve a konferencián azok a szervezetek és hivatalok is színesítették a délutánig tartó előadássorozatot, akik az idős emberek áldozattá válásának megelőzésében szerepet vállalnak.

Győr+ 2022.08.26.

Ellenőrzés a közlekedés biztonságáért

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai közösen ellenőrizték a közlekedőket a 83-as számú főútvonalon.

Hirdetés