Címke: balesetmegelőzés
Hirdetés
Győr+ 2024.02.22.

Három balesetben négy közutas sérült meg az elmúlt hetekben

Három hét alatt három baleset is történt a Magyar Közút munkaterületein, melyet figyelmetlen autósok okoztak. Két eset személyi sérüléssel is járt, egy fertőszentmiklósi és egy polgári közutast is csigolyatöréssel szállítottak kórházba. Mindkét helyszínen útmenti növényzetgondozási munkát végeztek a szakemberek. Valamennyi esetnél a munkaterületeket megfelelő módon, fényjelzéssel és terelőkúpokkal is előre jelezték a közlekedőknek, a baleseteket okozó vétkes autósok mégis belehajtottak a munkagépekbe és életveszélybe sodorták az úton dolgozókat, saját magukat és a többi közlekedőt is.

Győr+ 2023.08.11.

Rendőrségi akció: célkeresztben a gyorshajtók

A korábbi SeatBelt Plusz után ezen a héten újabb rendőrségi akció zajlik országszerte, így Győr-Moson-Sopron Vármegyében is. Augusztus 7-e és 13-a között ezúttal a gyorshajtókra fókuszálnak az utakon, az európai ellenőrzési tervhez igazodva.

Győr+ 2023.07.17.

Kevesebb a baleset a vasúti átjárókban

Az idei baleseti statisztika szerint körültekintőbben és szabálykövetőbb módon közlekednek az autósok a vasúti átjárók közelében. 2023-ban vasúti átjáróban eddig 31 baleset következett be, amelyek során egy ember meghalt és ketten súlyosan megsérültek. Tavaly azonos időszak alatt 54 vasúti átjárós baleset történt, ebből kilenc volt halálos (19 áldozattal), és 6 végződött súlyos sérüléssel. Bár egyetlen baleset is sok, az esetszámok idei csökkenése a 2022-ben elindított vasútbiztonsági kampány sikerét igazolja.

Pécskai István 2023.02.09.

Rendőrségi kampány hívja fel a figyelmet az internetes csalásokra és a balesetekre

Közös kampányt indít Győr-Moson-Sopron Vármegye Önkormányzata és Rendőr-főkapitánysága a közösségi médiában. Hat olyan kisfilmet készítettek és készítenek a Europe Direct iroda, illetve a MenArt Design Kft. segítségével, amelyek felhívják a figyelmet az internetes csalások veszélyeire és a biztonságos közúti közlekedés fontosságára.

MTI 2022.11.29.

Növeli a közlekedés biztonságát a további sebességkorlátozás a városokban

A kormányoknak többet kell tenniük a közlekedési balesetek megelőzése érdekében, és ennek egyik lehetséges módját a sebességkorlátozások jelentik - hívta fel a figyelmet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kedden Genfben nyilvánosságra jelentésében, amely a balesetek és az erőszak csökkentésére tett erőfeszítéseket foglalta össze.

Győr+ | Fotó: bpiautosok.hu 2022.11.10.

Felelőtlen előzés, egykerekezés a 82-esen

A BpiAutósok csatorna tett közzé egy felvételt, amelyet egy olvasójuk küldött be - egy motoros hajmeresztő manővert hajtott végre.

Győr+ 2022.10.18.

Így kampányol ősszel a rendőrség!

A biztonságos szezonális közlekedésre hívja fel a figyelmet kampányával az ORFK-OBB október közepétől december elejéig.

Hirdetés