Címke: autópiac
Hirdetés
MTI 2024.01.18.

Decemberben csökkent az eladott új autók száma az Európai Unióban

Decemberben az egy évvel korábbihoz képest először csökkent a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban tizenhat hónap folyamatos emelkedés után - az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.

Ficsór Dávid 2023.03.10.

Folyamatosan hullámzik a használtautó piac

Folyamatosan változik, ezért nem lehet egy sémát ráhúzni a magyarországi használtautó piacra. Ezt mondta Híradónknak egy győri autókereskedés ügyvezetője. A szakember kifejtette, decemberben visszább esett ugyan a kereslet, de az újév elején ismét mozgásba lendült a piac.

MTI 2022.12.07.

Továbbra is mélyponton a használtautó-import

Novemberben sem mozdult felfelé a forgalomba helyezett külföldi használt személyautók száma - állapította meg a Datahouse friss adatai alapján a JóAutók.hu kereskedő portál. A Das WeltAuto kereskedői hálózat szerint továbbra sem kedvez a használtautó-importnak a 400 forint körüli euróárfolyam.

MTI 2022.10.19.

Visszaesett a használt autók belföldi forgalma

Tavaly szeptemberhez képest visszaesett a használt autók belföldi forgalma az előző hónapban, de az év eleje óta nőtt a tavalyi azonos időszakhoz képest - közölte a joautok.hu.

MTI 2022.08.03.

Visszaesett a használt autók behozatala

A nyár beköszöntével visszaesett a használt autók behozatala, a júliusi 10 807 import személygépkocsi 6,7 százalékos visszaesést jelent éves összevetésben - közölte a jóautók.hu.

Győr+ 2022.07.02.

Megérkeztek az új rendszámok

Megérkezett az ígért július 1-jei váltás, mától jönnek a hazai járművekre az új típusú rendszámok. Pontosan hogy is fognak festeni? Kik kapják, illetve jár-e pluszügyintézéssel, ha klasszikus három betű-három szám formátumú a rendszámunk? Cikkünkből most minden részlet kiderül az új és a „régi” rendszámokról. – írja az Index.

MTI 2022.05.19.

Újabb rekordokat dönt a használtautók forgalma

Egyre biztosabbnak látszik, hogy idén megdől a használt autók 2021-ben beállított 817 ezres adásvételi csúcsa - vonta le a következtetést a JóAutók.hu az első négy hónap forgalmi adataiból. Áprilisban 69 113 használt személygépkocsi cserélt gazdát, 7,2 százalékkal több az egy évvel korábbinál, az első négy hónapban 10 százalékkal több 288 ezer használtautó kelt el.

MTI 2022.04.26.

Drágulnak az öregedő használtautók is

Az új autók piaca a gyártói kapacitások miatt csökken, az árak viszont nemcsak az új, hanem a használt autók körében is fokozottan emelkednek, beleértve a folyamatosan öregedő példányokat - közölte a Használtautó.hu.

Hirdetés