Címke: autóipar
Hirdetés
MTI 2024.06.19.

Szijjártó Péter: a Mercedes újabb beruházásaival hazánk legnagyobb autógyára jön létre

A Mercedes jelenleg zajló beruházásai nyomán Magyarország legnagyobb kapacitással bíró autógyára jön létre, tovább erősödik a magyar gazdaság, és mindez hozzájárul ahhoz, hogy hazánk a világgazdaság új korszakának nyertesei közé tartozzon - jelentette ki a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Stuttgartban.

MTI 2024.05.21.

Nagy Márton: Magyarország tovább erősíti szerepét gazdasági találkozási pontként

Minden együttműködés újabb siker a magyar gazdaság számára, mert Magyarország szeretné tovább erősíteni szerepét gazdasági találkozási pontként, és szeretné elérni, hogy itt kapcsolódjon össze a keleti és nyugati tőke, illetve a hightech technológia - mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden Budapesten, a kínai NIO Europe járműipari vállalat és a Széchenyi István Egyetem oktatási és innovációs együttműködési megállapodásának aláírásán.

Győr+ 2024.05.21.

A Continental India elnök-vezérigazgatója tartott előadást a SZE-n

„2050-re túlnyomórészt elektromos autók fognak járni az utakon” – jelentette ki Prashanth Doreswamy, a Continental India elnök-vezérigazgatója a győri Széchenyi István Egyetem hallgatóinak és oktatóinak tartott online előadásában. A világ egyik vezető autóipari beszállító cégének leányvállalatát irányító szakember az elektromobilitás kihívásairól és jövőjéről beszélt.

Győr+ 2024.05.06.

Mutatjuk mik a legkeresettebb használtautók

A Datahouse adatai szerint Magyarországon március végéig 226.199 használt gépkocsi cserélt gazdát, 12,9 százalékkal több az elmúlt év azonos időszakában regisztráltnál.

Győr+ 2024.04.23.

Megvan, hogy ki lesz az Audi Hungaria új pénzügyi igazgatója!

Július 1-jétől Achim Grewe dr. Patrick Heineckétől veszi át az igazgatóság Pénzügy, IT, Beszerzés és Compliance területekért felelős pozícióját. Achim Grewe az Audi Konszern központjából, Ingolstadtból érkezik Győrbe, ahol jelenleg a Kontrolling Üzleti Területek vezetéséért felel. Elődje, dr. Patrick Heinecke a Volkswagen Group China-hoz vált, ahol a pénzügyi ügyvezető alelnök (CFO) pozícióját foglalja el.

MTI 2024.02.24.

Orbán Viktor a BYD autógyártó vezetőivel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Karmelita kolostorban fogadta a kínai BYD autógyár vezetőségét, és áttekintették az óriásvállalat magyarországi beruházásainak helyzetét - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Győr+ 2024.02.19.

A zöld autóipari átállás hatalmas technológiai és politikai siker

Új munkahelyeket és emelkedő béreket hozhat, hogy a magyarországi autóipar átáll az elektromos járművek gyártására – ezt mondják a hirado.hu által megkérdezett elemzők. Az elmúlt időszakban sorra jelentették be a Magyarországon működő vállalatok, hogy jelentős összegeket fordítanak gyártó kapacitásuk átalakítására és növelésére. Orbán Viktor miniszterelnök szombaton arról beszélt, hogy a hazai zöld autóipari átállás hatalmas technikai és politikai siker.

Hirdetés