Címke: aszály
Hirdetés
MTI 2023.08.04.

A Kisalföldet veszélyezteti leginkább az aszály idehaza

Magyarországon több klímaszimuláció szerint az aszályos területek növekedésére kell felkészülni a jövőben, ami elkerülhető, ha csökkentjük az üvegházhatású gázok kibocsátását - írta pénteki cikkében a Másfélfok - Éghajlatváltozás közérthetően című szakportál.

J. Kovács Andrea 2023.07.05.

Vízügyi szakemberek találkoztak Győrben

Jeles vízügyi eseménynek ad otthont városunk. A több mint száz éves múltra visszatekintő Magyar Hidrológiai Társaság a Széchenyi Egyetemen tartja immár 40. alkalommal megrendezett nyári vándorgyűlését. Szerdától péntekig több mint háromszáz szakember tanácskozik hat szekcióban. A gazdag programban száz előadás, kiállítás és tanulmányút is szerepel. A konferencia két fő témája az aszály és a villámárvizek.

MTI 2023.04.25.

Itthon nem fenyeget idén aszálykár

A magyarországi termelést idén egyelőre úgy néz ki, hogy nem akadályozza aszálykár. Az ország túlnyomó részén a középső és mélyebb talajrétegek vízellátottsága jó, átmeneti vízhiány csak kisebb területeket érintett.

MTI 2022.09.27.

A cirok a jövő fontos takarmánynövénye lehet

A kukorica részleges kiváltására lehet alkalmas a szemescirok takarmánynövényként, hiszen rosszabb termőterületeken és aszályos években is kedvező hozamokra képes, ez a termésbiztonság pedig felértékelődő szempont minden gazdálkodónak - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyen a cirok jövőben betöltött szerepéről, felhasználási lehetőségeiről esett szó. Az eseményről az Agrárminisztérium (AM) közleményben tájékoztatta az MTI-t kedden.

MTI 2022.09.15.

Súlyos volt az idei aszály, de nem rendkívüli

Bár nagyon súlyos volt az idei aszály, nem tekinthető rendkívüli méretűnek: hasonló súlyosságú aszályok 20-50 évente bekövetkeznek Magyarországon - áll az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) a honlapján közzétett elemzésében.

MTI 2022.09.04.

Rendkívüli mezőgazdasági kamattámogatási programról döntött a kormány

A rendkívül súlyos aszályhelyzetre tekintettel, a mezőgazdasági termelés finanszírozási helyzetének javítása és az élelmiszerellátás biztonsága érdekében a kormány megteremti annak feltételeit, hogy a kárt szenvedett gazdálkodók és a nehéz helyzetben lévő állattartók számára az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitelhez kapcsolódó kamatszint 3 százalékra mérséklődjön - jelentette be Nagy István agrárminiszter a tárca vasárnapi közleménye szerint.

Hirdetés