Címke: árhullám
Hirdetés
Győr+ 2024.06.16.

Megnyitják a Móricz Zsigmond alsó rakparti utat

A folyóinkon levonuló árhullám miatt június elején lezárták a forgalom elől a Móricz Zsigmond alsó rakparti utat, amelyet az árhullám levonulása és a területet megtisztítása után június 16-án este 21 órától ismét megnyitnak. – tájékoztatta a Győr+ Médiát Máthé-Tóth Péter, Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezetének igazgatója.

Győr+ 2024.06.11.

Rába: éjjel-nappal figyelik a gátak állapotát

A Rába tegnap tetőzött Körmendnél, a Pinkára érkezett vízmennyiség pedig meghaladta az átlagosan 200 évente előforduló maximális vízhozam értékét. A vízügy továbbra is 24 órás szolgálatot lát el a védvonalakon és szakmailag irányítja a munkában segédkező civileket és társszerveket.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2024.06.04.

Győrt is elérte az árhullám

Árad a Rába, már a Petőfi híd alatti parkolót is lezárták, ahol jó néhány autó vár még gazdájára. A korábban hullott és komoly utánpótlással is rendelkező eső miatt a Dunán is árhullám vonul le.

Győr+ 2024.06.03.

Árhullám a Dunán: megkezdte működését a Műszaki Irányító Törzs

Duna vízgyűjtőjén az elmúlt napokban lehullott és még várható jelentős mennyiségű eső miatt árhullám érkezik a folyón. A védekezési munkák összehangolására ma reggel 8 órától megkezdte működését a vízügy Országos Műszaki Irányító Törzse, és több mint 60 szakembert rendelnek át a tiszai vízügyi igazgatóságoktól a szigetközi Duna-szakaszhoz.

Győr+ 2024.06.02.

Lezárás a Petőfi híd alatt

A Győr-Szol Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy a Rába folyó várható áradása miatt Győrben, a Petőfi híd alatti és melletti ingyenes parkolót az üzemeltető 2024. június 2-án, vasárnap 15 óra 30 perctől lezárja. Ettől az időponttól kezdve a parkolóba behajtani már nem lehet.

Győr+ 2024.05.30.

Előrejelzés: árhullám közeleg Győr felé

Az Országos Vízjelző Szolgálat 2024. május 30-i adatai szerint árhullám érkezik a Dunán, amely Győr térségét is érintheti. Az előrejelzések alapján a vízszint már június 3-án, hétfő hajnalban elérheti a kisalföldi vármegyeszékhelyen a rakpartokat.

Győr+ / MTI 2023.12.28.

Az ártérben hagyott autókra nem érvényes a kötelező

Győri tulajdonosokat is érint, hogy az ártérben hagyott autókban a víz okozta károkat a kgfb nem, csak a teljeskörű casco téríti meg - hívta fel a figyelmet a CLB biztosítási alkuszcég. Az ingatlantulajdonosoknak is nagyon résen kell lenniük.

Hirdetés