Címke: árhullám
Hirdetés
Győr+ 2023.08.31.

Lassú apadásnak indul a vízszint Győrnél

Az elmúlt 24 órában nem hullott számottevő csapadék, Nagybajcs térségében a ma reggeli vízállás 480 cm volt (4320 m3/s). Az árhullám a készültségi szintet elérte, de napközben lassú apadásnak indult, holnap reggelre 440-460 cm között vízállás várható.

Fotó és szerző: Győr+ Média 2023.08.30.

Lassul az árhullám levonulása a Dunán

A szlovákiai Duna-üzemvízcsatorna karbantartása miatt a folyón levonuló árhullám nagyobb része magyar területen, a Szigetközön keresztül folyik most le. Az erős sodrással és sok uszadékkal érkező vizet azonban a mellékágrendszer lelassítja, ezért sem az alsóbb szakaszokon, sem Budapesten nem kell árvízvédelmi készültségre számítani. Az előrejelzések szerint a csapadéknak és az árhullámnak a közeljövőben várhatóan nem lesz utánpótlása.

Győr+ 2023.08.29.

Óvatosságra intik a vízitúrázókat

A Duna felső vízgyűjtőin az elmúlt napokban jelentős mennyiségű csapadék hullott, ezért tegnap a Duna alsó-ausztriai szakaszán intenzív áradás kezdődött.

Győr+ 2023.08.16.

Áradás után takarítás: az Aranypart I-en átmenetileg tilos a fürdőzés!

A Rábán érkezett árhullám elvonulását követően Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési és Kivitelezési Igazgatóságának munkatársai azonnal nekiláttak a többfunkciós padka takarításának. A munkát a legforgalmasabb szakaszokon kezdték, gépekkel és kézi eszközökkel tisztították a rakparti sétálóutakat.

Győr+ 2023.08.12.

Már csak Győrt érinti a Rába árhulláma

Győrben tegnap dél körül tetőzött a folyó 435 cm-rel. Jelenleg is apadó a vízjárás. A városban kialakult magas vízszínesésnek köszönhetően a rakpart lezárására nem volt szükség, elöntés sem történt.

Győr+ 2023.08.11.

Zavartalan a Rába árhullámának levonulása Győrnél – FÓTÓK!

A Rába árhullám levonulása továbbra is zavartalan, melynek tetőzése pénteken délután várható Győr térségében. A vízügyi szakemberek folyamatosan figyelik a helyenként megjelenő árvízi jelenségeket, de különösebb probléma nem jelentkezett.

Győr+ 2023.05.19.

Elindult az apadás, így áradtak a folyók Győrben!

Rengeteg csapadékmennyiség hullott az elmúlt napokban térségünkben, az esőzés miatt a Mosoni-Duna és a Rába vízszintje is jelentősen megemelkedett. A Duna péntek hajnalban tetőzött - erről is beszélt a Győr+ Médiának Máthé-Tóth Péter.

Hirdetés