Címke: aratás
Hirdetés
Győr+ 2024.07.02.

Megkezdődött az aratás, készültségben a katasztrófavédelem

A katasztrófavédelem minden évben kiemelt figyelmet fordít az agráriumban keletkező tüzek megelőzésére, ezért is tartják fontosnak a lakosság, valamint a gazdálkodó szervezetek tájékoztatását az aktualitásokról, a mezőgazdasági munkálatokra vonatkozó tűzvédelmi, iparbiztonsági szabályokról.

MTI 2024.06.19.

Országszerte elkezdődött az aratás

Országszerte elkezdődött az aratás, az élénkülő kivitelnek köszönhetően a raktárak szinte ki is ürültek mostanra - mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.

Győr+ 2024.06.12.

Nehéz lesz az aratás

Az elmúlt hetekben lehullott nagy mennyiségű csapadék komolyan megnehezíti az idei aratást. Ráadásul a nedves, párás idő miatt többfajta gombabetegség is megjelent a termőföldeken, ami jelenős károkat okozhat, mondta el a Győr+ Médiának Németh Gergely.

Kárpát Zsolt 2023.08.21.

A sok csapadék miatt még mindig aratnak

A sok eső miatt, a gabona 10-15%-a még a földeken van Győr-Moson-Sopron vármegyében. Németh Gergely elmondta, a terméshozam gabonából hektáronként eléri a 6 tonnát, ami az országos átlag feletti.

Kárpát Zsolt 2023.07.06.

Már aratják az őszi árpát

Közepes mennyiségű terméshozam, amelynek 50-60%-a gyenge minőségű, ez jellemző az idei őszi árpára - mondta a Győr Plusznak Németh Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke.

Győr+ 2023.06.29.

Péter – Pál napja – kezdődhet az aratás!

Péter-Pál napját még a nagyvárosi köztudat is az aratás kezdőnapjaként tartja számon. A hagyományok szerint június 29-én kezdték meg az aratást még akkor is, ha az időjárás nem volt megfelelő ehhez, ugyanis a Péter, Pál napján lekaszált első búzaszálaknak és az első kévének gyógyító-egészségmegérző jelentőset tulajdonítottak.

Hirdetés